TIC Ajdovščina na sejmu Turizem in prosti čas

datum: 23.01.2013
kategorija: Novice

Konec tedna, ki je pred nami, bo v znamenju slovenskega turizma. V četrtek, 24. januarja, se namreč na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odpirajo vrata največjega slovenskega turističnega sejma Alpe - Adria, Turizem in prosti čas. V okviru regijske destinacije Smaragdna pot se bosta na sejmu predstavila tudi TIC Ajdovščina in TIC Vipava.

Zgornjevipavski turizem bo skozi štiri dni trajanja sejma predstavljen s pestro ponudbo, ki jo bodo obogatili zanimivi gostje. Prvi sejemski dan bo v ospredju šport, pohodništvo in aktivno preživljanje prostega časa nasploh. V petek bo iz našega kotička zadišalo po domačih dobrotah - petkovo dopoldne bo popestrila Julijana Krapež iz Gostilne ... . Sobota bo "eko", z Gospodinjami s Planine in Pivovarno Pelicon. V nedeljo pa bodo za dober zaključek in še lepši začetek letošnje turistične sezone nazdravili domači vinogradniki.

Vse štiri dni bo za promocijo Vipavske doline skrbelo Društvo lokalnih turističnih vodnikov  iz Ajdovščine, sejma se bodo udeležili tudi člani Alpinistične sekcije PD Ajdovščina. V Marmorni dvorani pa se bo v okviru Turistične zveze Slovenije predstavilo Društvo DOLI iz Lokavca.

Sejem bo odprt od četrtka do sobote med 10.00 in19.00, v nedeljo pa se zapre ob 17.00. Vstopnina na sejem znaša 7 €, dijaki, študenti in upokojenci bodo zanjo odšteli 5 €, otroci do 14. leta pa imajo brezplačen vstop.

Vabljeni na obisk!

Še več o domači predstavitvi na sejmu