Dobrodelno in dobrodejno potenje

datum: 29.12.2012
kategorija: Novice

1. dobrodelni zumba maraton v Ajdovščini, december 2012, foto Samo Trebižan

Na zadnji letošnji četrtek se je v veliki telovadnici Športnega centra Ajdovščina odvil 1. Zumba maraton v Ajdovščini, v organizaciji Plesnega centra ADC, Zavoda za šport Ajdovščina in Rdečega križa Ajdovščina. Hkrati je v trim kabinetu potekala predstavitev spinning vadbe. Plesalci in kolesarji so se dobrodelno potili, kar jim je zares dobro delo, za nameček pa zbrali kar 1.440 evrov, s katerim bo ajdovski Rdeči križ nekaj domačim družinam polepšal praznike.

1. dobrodelni zumba maraton v Ajdovščini, december 2012, foto Samo TrebižanZumba se je dodobra prijela, tudi v Ajdovščini, kjer so navdušenci nad to plesno-aerobno vadbo končno dočakali tudi plesni maraton. Udeležba je bila nad vsemi pričakovanji, velika telovadnica je bila ravno pravšnja, da so plesalci imeli dovolj manevrskega prostora za vadbo. Vadili so pod vodstvom kar 18 različnih inštruktorjev iz Slovenije in tujine, ki so pokali od energije. Za organizacijo plesnega dela prireditve je odlično poskrbel Plesni center ADC, katerega vaditeljice so tudi otvorile maraton. Čestitke ADC-jevkam, še posebej Alice Stojko Saliv, ki je povezala vse nitke dogajanja v imenitno in ponovitve vredno celoto.

 

V trim kabinetu na drugi strani stavbe pa je Zavod za šport Ajdovščina predstavljal novost – odslej ima namreč v ponudbi tudi spinning vadbo. Tudi ta vadba postaja vedno bolj priljubljena, Ajdovci pa so na dobrodelni dan zasedli prav vse proste termine.

1. dobrodelni zumba maraton v Ajdovščini, december 2012, foto Samo TrebižanVišino zbranih dobrodelnih sredstev – plesalci so prispevali po 6 evrov, za spinning vadbo pa je bilo potrebno odšteti 2 dobrodelna evra – je sredi prireditve oznanila predsednica ajdovskega Rdečega križa, Vera Kodrič. 1.440 evrov je lepa vsota, še posebej, ker je namen kar dvakrat dober – udeleženci obeh vadb so za svoj podarjen prispevek dobili veliko več – dobro počutje in odlično zabavo. Z zbranim denarjem bo ajdovski Rdeči križ polepšal praznike nekaj domačim družinam. 

Čestitke organizatorjem, v prihodnjem letu pa si obetamo ponovitve! 

Foto: Samo Trebižan

1. dobrodelni zumba maraton v Ajdovščini, december 2012, foto Samo Trebižan1. dobrodelni zumba maraton v Ajdovščini, december 2012, foto Samo Trebižan