Venčkota obiskali dobrodelni Petrolovci

datum: 29.12.2012
kategorija: Novice

Venčka Petriča sta v teh prazničnih dneh obiskala predstavnika obeh ajdovskih Petrolovih servisov, z namenom, da mu izročita darilna čeka. Venčko je denar sprejel v imenu društva YHD, ki si prizadeva za neodvisno življenje hendikepiranih.

 Venčku so pri 29 letih diagnosticirali multiplo sklerozo. Odvisen je od pomoči, od osebne asistence. »Oddelal« je vseh potrebnih 40 let, vendar njegova polna pokojnina še zdaleč ne zadošča za preživetje. Zato je kot edini predstavnik Društva YHD na našem območju hvaležno sprejel oba vrednostna čeka, saj je »vsak soud dobrodošel«.

Dobrodelni Petrolovci na obisku pri VenčkotuDobrodelna akcija Petrola teče že drugo leto. Skoraj 400 Petrolovih servisov po Sloveniji je tako v teh dneh podarjalo čeke v vrednosti 200 evrov organizacijam ali posameznikom v svojem okolju, ki bodo ta dena oplemenitili na svoj način. Oba ajdovska servisa sta se tako odločila, da denar, 400 evrov, podarita Venčku Petriču, oziroma društvu, ki omogoča osebno asistenco hendikepiranim ter si prizadeva za njihovo neodvisno življenje.