Praznični šopek operetnih melodij

datum: 27.12.2012
kategorija: Sporočila za javnost

Dan samostojnosti in enotnosti smo v Ajdovščini počastili s prazničnim glasbeno-pevskim šopkom. Potpuri operetnih melodij je delo Jerice Rudolf, učiteljice petja na Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina, v imenitni predstavi so sodelovali njeni sedanji in bivši učenci petja na ajdovski glasbeni šoli. Nabito polna dvorana obiskovalcev je svoje navdušenje ob koncu predstave izkazala z nekajminutnimi glasnimi ovacijami.

FMS-006Zgodba, ki jo je pripovedoval kronist, je bila postavljena v čas preporoda v Ajdovščini, dogajala pa se je tam, kjer so se nekdaj zbirale informacije – v Kavarni Bratina. Kronistova pripoved se je prepletala z znanimi melodijami, operetami in arijami v solističnih ali zborovskih izvedbah. Ob klavirski spremljavi so se pevci izkazali s petjem, pa tudi z igro in plesom. Čudoviti kostumi in imenitna scenografija sta prispevali svoj delež k predstavi, ki je navdušila do zadnjega kotička napolnjeno Dvorano prve slovenske vlade v Ajdovščini.

Predstava je v celoti delo Jerice Rudolf, ki je izbrala melodije, prevedla mnoga besedila, poiskala stare kronološke zapiske o Ajdovščini in iz njih spletla kronistovo zgodbo, učila peti in igrati, zasnovala sceno, režirala predstavo in celo šivala kostume. Velike pohvale gredo tudi pevcem in glasbeniku, ki so dokazali, da lahko tudi ljubitelji dosežejo visoko kakovostno raven.

FMS-009Občina Ajdovščina se zahvaljuje Jerici Rudolf, vsem njenim pevcem, glasbeniku ter Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina za prelepo praznično darilo.

Nič ni zamujenega, če vas sinoči ni bilo na prireditvi, Potpuri operetnih melodij bo ponovno uprizorjen, najverjetneje že konec januarja ali v prvi polovici februarja 2013.

Srečno in ustvarjalno naj bo leto 2013!

Oglejte si še več fotografij iz prireditve.