Voščilo župana Občine Ajdovščina Marjana Poljšaka

datum: 31.12.2012
kategorija: Sporočila za javnost

Občanke in občani občine Ajdovščina!

V novem letu 2013 vam želim čim več energije in modrosti za obvladovanje težav sredi mnogovrstnih kriz, ki bolj ali manj pestijo vsakega izmed nas, naše in drugih bližnje, naše in drugih družine ter naše manjše in večje skupnosti.

 Oblikovati moramo nove odgovore ter obnašanja v še poslabšanih razmerah. Kdor sam ni prizadet, je zaskrbljen zaradi poslabšanja stanja bližnjih ali bolj oddaljenih občanov, in tudi on mora reagirati. Vsakomur želim, da ga težave ne zlomijo, da opusti morebitno obupovanje ter v duši in srcu obnovi, ali na novo zgradi notranjo moč, potrebno za vsakdanji boj za preživetje ter boljše življenje.

Pogledati moramo v zgodbe naših prednikov, ki so se bojevali za preživetje v mnogo slabših razmerah in vendarle uspeli. Energija pomeni najprej pomnoženo intenzivnost razmišljanja, analiziranja, nato iskanja ter oblikovanja novih rešitev. Po domače povedano, najprej bomo možgane zelo in vedno znova napenjali, ne zato, da bi postali živčni, pač pa zato, da bomo poiskali rešitve. Za manjše uspehe bomo neprimerno več delali, kar bi lahko primerjali s pridelavo zdrave hrane, rastlin, ki jih je potrebno dolge ure pleti, namesto da bi jih na hitro poškropili s strupom proti plevelu. Porabili bomo nesorazmerno več časa, da bi ugotovili, kako s skromnostjo preživeti. Temelj za našo prihodnost je torej delo, delovna vnema – garanje, potrpežljivost in ustvarjalno razmišljanje.

Vsi, ki imajo več smisla za podjetnost, pa še niso podjetniki, naj poskusijo organizirati pošteno, koristno delo zase in še za koga. Tem, sposobnim tveganja, pomagajmo vsi, vsak po svoji moči. Obstoječim podjetnikom pa želim, da postanejo še bolj iznajdljivi in odpirajo nova delovna mesta. Sedaj, ko smo v krizi, naj bodo njihovi motivi potrebe brezposelnih in  skupnosti. Mladim z raziskovalnim duhom želim uspešno razvijanje novih izdelkov ali storitev in jim ponavljam, da jim bo občina pri tem, kot doslej, pomagala po svojih možnostih ter močeh.

Ne sanjamo, kako nam bo nekaj od nekod brez našega truda padlo samo od sebe, pač pa kako nas bodo presenetili naši ustvarjalci in podjetneži. In te naše sanje bodo ustvarjale še bolj pozitivno vzdušje, ki bo vsakomur in vsem pomagalo, da se prebijemo.

Zato srečno in borbeno Novo leto 2013!