Pravljična dežela daril to soboto v Šturskem parku

datum: 20.12.2012
kategorija: Novice

Veselo decembrsko vzdušje v Ajdovščini stopnjujejo mnoge prireditve, to soboto pa bo še posebej bogato, praznično, veselo, družabno in pisano v Šturskem parku. Tam namreč že nastaja PRAVLJIČNA DEŽELA DARIL. Oživela bo že zjutraj in razposajeno čarala praznično vzdušje vse do poznega večera. Dobrodošli!

Pravljična dežela daril PRAVLJIČNA DEŽELA DARIL

Sobota, 22. december 2012

9:00 -12:00 Delavnica izdelave slaščic za male in velike pod mentorstvom strokovnjakov iz Slaščičarne in picerije Šturje v Rizzatijevi vili. Ajdovski specialisti za slaščice vseh vrst so z vami pripravljeni deliti svoje slaščičarske skrivnosti. Naučite se sestaviti hišico iz medenjakov ali pripraviti in okrasiti slastne lizike.

10:00 Druženje s šefico Julijano iz Gostilne

10:00 -16:00 SEJEM BOŽIČNIH DOBROT v parku. Udeležite se sejma in nakupite darilca domače proizvodnje za svoje bližnje. Posladkajte se z novoletnimi sladkarijami in spoznajte okoliške prehrambene obrti.

10:00 -14:00 Delavnica izdelave piva pod vodstvom Mateja Pelicona iz Pivovarne Pelicon. Izdelajte svoje pivo, spoznajte novi projekt naših someščanov in tudi vi pomagajte pri uresničitvi ideje o Pivovarni Pelicon. Delavnica bo potekala na prostem, v primeru slabega vremena pa v Rizzatijevi vili.

14:00 -18:00 Božični ART MARKET v parku. Tokratni ajdovski Art market se bo zgodil na naši novoletni lokaciji v Šturskem parku. Oglejte si ročno izdelane umetnine lokalnih ustvarjalcev in ne zamudite priložnosti za nakup božičnih darilc.

14:00 -18:00 Izmenjava igrač in novoletnih okraskov v Rizzatijevi vili. S seboj prinesite ohranjene in delujoče igrače, otroške knjige, družabne igre, CDje in DVDje s pravljicami in risankami, ki jih
boste lahko izmenjali za druge igrače. Istočasno lahko izmenjate tudi svoje novoletne okraske.

14:00 -18:00 Delavnica izdelave novoletnih okraskov za otroke v Rizzatijevi vili. Otroci vseh starosti se nam lahko pridružijo pri izdelavi novoletnih okraskov, ki bodo popestrili njihovo novoletno drevesce.

16:00 PRIHOD BOŽIČKA S KOČIJO

17:00 Glasbeno presenečenje. Park bomo napolnili s prijetnimi melodijami, čigav glas tako lepo zveni, pa naj zaenkrat ostane skrivnost.

18:00-19:00 Opazovanje nočnega zvezdnatega neba s teleskopi za male in velike pod vodstvom Astronomskega društva Nanos. S teleskopi bomo opazovali Jupiter in Luno. Opazovanje je primerno za vse starosti. V primeru slabega vremena bo opazovanje odpadlo.