Veleposlanik Srbije na obisku pri županu Ajdovščine

datum: 12.12.2012
kategorija: Sporočila za javnost

Danes se je na vljudnostnem obisku pri županu Občine Ajdovščina, Marjanu Poljšaku, mudil nj. eksc. Aleksandar Radovanović, veleposlanik Republike Srbije, ki ga je spremljal svetovalec za ekonomske zadeve, Aleksandar Nikolić. Po sprejemu pri županu sta se gosta odpravila še na obisk Fructala.

Obisk srbskega veleposlanika, december 2012Tema pogovora, ki so mu poleg veleposlanika in njegovega sodelavca ter župana prisostvovali še oba ajdovska podžupana, Igor Česnik in Drago Vidrih, predsednik Odbora za gospodarstvo Boris Kovač ter vodja oddelka za investicije in gospodarske javne službe na Občini Ajdovščina, Alenka Čadež Kobol, je bila predvsem gospodarsko povezovanje med obema državama.

»Slovenija je dober brend v Srbiji,« je med drugim povedal veleposlanik, ki meni, da so gospodarske povezave med tema dvema državama že sedaj dobre. Srbija je velika destinacija za slovenske investitorje, veliko slovenskih podjetij je to že izkoristilo. Za Srbe je Slovenija zanimiva kot turistična destinacija, več pa bi lahko naredili tudi na področju kulturnih izmenjav. Veleposlanik je omenil tudi moč mednarodnih povezovanj občin, ki so na tem področju že prehitele državo. Srbija vstopa v Evropsko skupnost in slovenske izkušnje ji bodo dobrodošle, še posebej pri pridobivanju evropskih sredstev.

Župan Marjan Poljšak je veleposlaniku predstavil naše kraje, pa tudi težko gospodarsko situacijo, v katerih smo se znašli.

Obisk srbskega veleposlanika, december 2012Oba, tako veleposlanik, kot župan, sta vesela srbske investicije v Ajdovščini, podjetje Fructal je kupilo družinsko podjetje Nectar, ki namerava tu nadaljevati proizvodnjo. Veleposlanika je zanimal odnos med občino in podjetjem, župan pa mu je zagotovil, da komunikacija dobro poteka.

To je bil prvi obisk srbskega veleposlanika, nj. eksc. Aleksandra Radovanovića, v Ajdovščini, zagotovo pa ne zadnji. Veleposlaništvo Republike Srbije je pripravljeno obojestransko pomagati podjetjem pri iskanju gospodarskih povezav.