Družabni popoldnevi s prostovoljko EVS Marijo

datum: 10.12.2012
kategorija: Novice

Marija Sakalauskaite je dvaindvajset letno dekle, rojeno v Kaunasu, v Litvi. Potem, ko se je prejšnji EVS prostovoljki Violeti iztekel čas, smo v MC Hiša mladih takoj pričeli z iskanjem novega EVS prostovoljca in izbrali Marijo.

EVS je ena od akcij programa Mladi v akciji, katerega namen je omogočati mladim dodatno neformalno izobraževanje in življenjsko izkušnjo v mednarodnem okolju. Program vzpodbuja mlade, da postanejo družbeno aktivni in s tem pripomorejo k razvoju svoje skupnosti. Program podpira in omogoča razvoj novih povezav in partnerstev na celotnem evropskem prostoru. EVS projekti lahko potekajo v vseh programskih državah. EVS je namenjen mladim od 18 (prostovoljci so lahko v nekaterih projektih tudi mlajši) do vključno 30 let. Področja na katerih potekajo projekti so okoljevarstvo, umetnost, kultura, aktivnosti z otroki, aktivnosti z mladimi, aktivnosti z ostarelimi, aktivnosti z ljudmi s posebnimi potrebami, športne aktivnosti in druge družbeno koristne dejavnosti. Velik del EVS predstavlja tudi lastni projekt prostovoljca, za katerega dobi idejo med prebivanjem in delom v novi skupnosti.

Maria nam bo pomagala pri vsakodnevnih aktivnostih, se družila z uporabniki mladinskega centra, v načrtu pa ima tudi več lastnih manjših projektov, ki jih bo kmalu začela pripravljati in seveda tudi izvajati. Zato vabljeni, da nas obiščete in se z njo spoznate, saj ji bo na ta način še mnogo lažje se vklopiti v samo delovanje mladinskega centra, ter nasploh v mesto Ajdovščina.

VABJENI TUDI K PREBIRANJU NJENEGA BLOGA O ŽIVLJENJU IN DELU V AJDOVŠČINI, KATEREGA POVEZAVO DOBITE NA NAŠI SPLETNI STRANIWWW.MC-HISAMLADIH.SI