Maketa Pipistrelovega Taurusa G4 stalno razstavljena v prostorih ICAO v Kanadi

datum: 30.10.2012
kategorija: Novice

Predstavnik Republike Slovenije, mag. Alojz Krapež, je v četrtek, 18. oktobra, predal darilo ajdovskega Pipistrela Mednarodni organizaciji civilnega letalstva (ICAO).

Na sedežu ICAO v Montrealu v Kanadi so pretekli teden za stalno izobesili maketo Pipistrelovega letala Taurus G4, ki je lani zmagalo na tekmovanju ameriške vesoljske agencije NASA "Green Flight Challenge" in bilo nagrajeno z najvišjo denarno nagrado v zgodovini letalskih tekmovanj. S Pipistrelovim darilom ICAO-ju, ki je bilo predano v imenu Republike Slovenije, je bila obeležena prva izvolitev Slovenije v svet ICAO, kjer bo naslednja tri leta sodelovala kot članica srednjeevropske skupine CERG. Članstvo v Svetu ICAO pomeni potrditev dela posamezne države na področju civilnega letalstva, gotovo pa pomeni tudi izjemno čast in veliko odgovornost.

Maketa Pipistrelovega letala Taurus G4 je izdelana v razmerju 1:4 ter visi naPipistrelov Taurus G4 na sedežu ICAO v Montrealu eminentni lokaciji na sedežu ICAO – v glavni hali, 15 metrov nad tlemi, na vrveh, dolgih 30 metrov.

V imenu Slovenije je kot trajno obeležje dosežkov slovenskega letalstva model Pipistrelovega Taurusa G4 vodstvu ICAO podaril slovenski predstavnik g.Krapež. Darilo je sprejel generalni sekretar, g. Raymond Benjamin, ki se je zahvalil Sloveniji in hkrati poudaril dobro delo Slovenije v Svetu ICAO. V svojem govoru je omenil tudi odličnost lokacije, kjer bo Pipistrelovo letalo zelo dobro vidno, razstavljeno poleg legendarnih letalskih dosežkov kot so model Lilientalovega jadralca "Storm" iz leta 1894 in modernih letalskih mejnikov kot so modeli letal Concorde, Airbus A380 in Boeingov 787 Dreamliner.

Tako bo slovenska letalska industrija dobila tudi odlično promocijo.

Pipistrel d.o.o.