Osmi roman Bojana Bizjaka - Poslušalec

datum: 25.10.2012
kategorija: Novice

Včeraj je izšel že osmi roman Bojana Bizjaka, z naslovom Poslušalec. Tokrat gre za povsem urbano zgodbo, ki govori o stiskah modernega časa.

Roman poskušpa biti psihološko obarvan, saj je glavni akter upokojeni klinični psiholog, ki se trudi odstirati težave raznih ljudi in jim skuša pomagati skozi dolge pogovore, ki se skozi roman napletajo in spletejo v enotno zgodbo skozi glavnega "poslušalca".

Morda je draž te knjige ravno v tej večzgodbovni formi, ki se vpleta v odnos med akterjem in njegovo ženo - ta pa je uspešna poslovna ženska in nekako skuša dominirati nad njim. Roman ima močno tendenco, da bi skušal skozi psihološka očala videti majhne zgodbe (upokojen učitelj, mati samohranilka, bivši zapornik ...), vendar so nekatere zgodbe napisane v obliki pisma, ali so to celo zapiski iz groba ...

Roman se lirično izteče skozi šop pesmi, ki naj jih bi napisal eden od njegovih izpovedancev.

"Tako, nova knjiga začenja novo življenje. Za enkrat ne razmišljam še o predstavitvi, ker sem letos že predstavljal eno knjigo in je bil obisk pičel. Mislim, da tokrat predstavitve še lep čas ne bo", pravi Bojan, vi pa le posezite po kateremu od njegovih romanov. Zadnjega - Poslušalca - lahko za sedaj kupite pri avtorju, cena je 20 evrov, za več informacij pa pokličite Bojana na 041-233-021.