ZKD Ajdovščina vabi k vpisu v abonmaje

datum: 04.10.2012
kategorija: Novice

Ljubitelji gledališča in starši, ki bi želeli svojim otrokom obogatiti sezono z obiskovanjem otroških gledaliških in lutkovnih predstav, ste vabljeni k vpisu v abonmaje. Zveza kulturnih društev Ajdovščina je tudi za letošnjo sezono pripravila bogat program Gledališkega, Ostržkovega in Škratkovega abonmaja.

Gledališki abonma ZKD Ajdovščina za sezono 2012/13

Vpis abonmajev:

Vsak dan med 9.00 in 12.00 ter od 13.00 do 17.00 na sedežu ZKD, Gregorčičeva 17

Informacije na telefon: 05 3643 072 ali 041 754 753, marjan.krpan@gmail.com

Cena abonmaja:

Cena gledališkega abonmaja 50,00 €

Upokojenci, dijaki, študenti 40,00 €

Spored:

KROJAČI SVETA – FUNERAL FASHION SHOW

Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, režiser Dušan Jovanović

Koprodukcija z Evropsko prestolnico kulture – Maribor 2012, krstna uprizoritev

Krojači sveta – Funeral Fashion Show je modno-gledališko-glasbeni spektakel, v katerem potujemo skozi človeštvo, skozi čas. V njem srečamo znane osebnosti, ki so krojile našo zgodovino in naš svet. Obenem so bili ti prodorni posamezniki mojstri lastne propagande, ki so tudi s svojo skrbno nadzorovano podobo premagali smrt. Obleka je namreč že od nekdaj orodje bogastva, pozicije in oblasti. Moda in politika sta le dve strani istega kovanca: moči.

»GODART – live«

Jure Godler/Tilen Artač

 »GodArt – live« je predstava znanega dinamičnega dua – pianista Jureta Godlerja in violončelista Tilna Artača, ki sta v širši javnosti poznana kot odlična komedijanta, imitatorja in glasbenika. S predstavo sta doslej gostovala po Sloveniji že več kot 40-krat. Jure Godler in Tilen Artač sta jeseni 2010 program med drugim predstavila v znanem Comedy & Magic Clubu Hermosa Beach v Los Angelesu, v katerem redno nastopa tudi Jay Leno. GodArt pri svojem delu združuje tri temeljna področja zabavništva: GLASBO, HUMOR in ČAROVNIJE. V predstavah GodArta smo priča prefinjenemu humorju in iluzijam, ki so vpete v vsebino ter združitvi klasične glasbe s popmodernim slogom.

Vas zanima, kako se je potrebno obnašati na koncertu klasične glasbe? Bi radi izvedeli nekaj več o klasični operi in prislunili pravi operni primadoni? Si drznete prisluhniti, kako Beatli, Michael Jackson, Britney Spears ali Lady GaGa zvenijo na originalen klasičen način? Želite prisluhniti znanemu Bachovemu Airu v izvedbi Ipada in violončela ter sodobni Facebook poeziji? Vse to in še mnogo več vam razkrije duo GodArt v svoji predstavi. Pridite in in se nasmejte!

ČAROVNICE IZ EASTWICKA – Mjuzikel

Mestno gledališče ljubljansko, režiser: Stanislav Moša, glasbeni vodja in dirigent: Žare Prinčič; roman – film – mjuzikel

Ameriški pisatelj in literarni kritik John Hoyer Updike (1932–2009) je roman Čarovnice iz Eastwicka napisal 1984, leta 2008 pa še njegovo nadaljevanje z naslovom Vdove iz Eastwicka. Po scenariju Michaela Cristoferja je filmsko uspešnico Čarovnice iz Eastwicka posnel režiser George Miller, ki je osrednje vloge zaupal Cher, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer in Jacku Nicholsonu.

Kratka vsebina: Alexandra (Tanja Ribič), Jane (Pia Zemljič/Viktorija Bencik) in Sukie (Iva Krajnc) so tri zdolgočasene samske ženske, ki živijo v slikovitem, vendar tudi duhamornem in provincialnem mestecu Eastwick v Novi Angliji. Kot ločenke med meščani veljajo za čudne in neuspešne, a skupna (čarobna) moč glasbenice, kiparke in pesnice v kombinaciji z novim prebivalcem postavi življenje v mestecu na glavo. Bogat in karizmatičen prišlek Darryl Van Horne (Uroš Smolej) je moški iz sanj, ki v njihov vsakdan prinese erotični naboj in osvoji drugo za drugo. Toda ta popoln moški se kmalu izkaže za hudiča v neubranljivi preobleki. 

MALI DIKTATOR, komedija po motivih filma Veliki diktator

Šentjakobsko gledališče Ljubljana, režija in priredba: Tijana Zinajić

»Verjameš v boga? Jaz verjamem. Če ga ne bi bilo, a bi živel drugače? Jaz ne bi! Zmaga bo prišla k vrednim. Danes so demokracija, svoboda in enakost besede, ki zavajajo ljudi. Noben narod ne more napredovati s takimi idejami. Stojijo na poti akcije. Torej jih moramo iztrebiti? Diktatorji bodo pomrli in moč, ki so jo vzeli narodu bodo vrnili narodu. Diktatorji osvobodijo sebe, a zasužnijo narod! Mlad krompir!

Izbrana predstava regijskega Primorskega Linhartovega srečanja

Za zadnjo predstavo letošnjega gledališkega abonmaja smo se odločili za sodelovanje z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, ki organizira Linhartovo srečanje - Festival gledaliških skupin Slovenije. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne ljubiteljske gledališke predstave in s tem vzpodbuditi razvoj in kakovostno rast tovrstne gledališke produkcije. Prepričani smo, da nam bodo ponudili najboljšo gledališko predstavo. Katera bo izbrana? Pustimo se presenetiti.

Pridržujemo si pravico, da zaradi objektivnih okoliščin spremenimo najavljeni program oz. datum predstav, o čemer bomo abonente pravočasno obvestili.

 

Otroški abonmaji

Abonmaji pričnejo v oktobru, ob sobotah ob 10.30 uri v Dvorani prve slovenske vlade Ajdovščina. Nakup abonmajev je mogoč tudi na sedežu ZKD Ajdovščina, Gregorčičeva 17, in pred prvo predstavo enega ali drugega abonmaja.

Cena posameznega abonmaja je 20 €, za dva otroka iz iste družine je cena 15 €; če se odločite za oba abonmaja, je cena obeh skupaj 30 €.  

O predstavah vas bomo obveščali po pošti in v medijih. Višja sila lahko spremeni izbor in čas predstave, o čemer vas bomo pravočasno obveščali.

Info.: 05 36 43 072 ali 041 754 753, marjan.krpan@gmail.com

Ostržkov abonma

Andrej Rozman – Roza: KAKO JE OSKAR

POSTAL DETEKTIV

Šentjakobsko gledališče: DOGODIVŠČINE DVORNEGA

NORČKA FERDINANDA

Maja Gal Štromar: CIFROMANIJA

Blaž Valič, Gorazd Jakomini, Peter Harl: OVČICA BEEE

Malo gledališče: BURKE JURKE BURKE

Škratkov abonma

Šentjakobsko gledališče: AČIH

Gledališče UNIKAT: OD KOD SI KRUHEK

Teater za vse: NERODNA MIŠKA MARJANCA

Gledališče KUC KUC: SOSEDA IN POL

Gledališče FRU FRU : VIDKOVA SRAJČICA