Štrudlfestova dobrodošlica

datum: 28.09.2012
kategorija: Novice

Sinoči se je z uvodno slovesnostjo pričel letošnji Štrudlfest. Začetek festivala je naznanil koncert godalnega kvarteta Nova, ki se je odvijal na čudovito okrašenem Trgu 1. slovenske vlade. Letošnja vizualna rdeča nit festivala so dežniki, iz katerih je Arhitekturno društvo Forum izdelalo posebno in zanimivo instalacijo. Rdeča nit letošnjega dogajanja pa Danilo Lokar, katerega 120. obletnico rojstva v Ajdovščini praznujemo že od letošnjega kulturnega praznika.

Župan Marjan Poljšak, Štrudlfest 2012Uvodna slovesnost je mozaično predstavila domače produkcije zadnjega leta dni ter hkrati napovedala bogato dogajanje v naslednjih dneh. Udeležil se je je tudi župan Občine Ajdovščina Marjan Poljšak, ki se zaveda pomena festivala in srčnosti organizatorjev, ki Ajdovcem ponujajo štiri dni kakovostnega doživetja.

Da je Štrudlfest zares udomačen, da so ga ljudje vzeli za svojega, govori množica obiskovalcev na prvi predstavi, ki je sledila uvodnemu spektaklu – film Sosedska (ne)ljubezen bo nujno potrebno ponoviti, saj sinoči v naši dvorani ni bilo dovolj prostora za vse, ki so si ga želeli ogledati.

Štrudlfest 2012, štrudlPohvaliti velja tudi letošnje "Štrudlmame", zadolžene za štrudl - mize so se šibile, na pokušino je bilo vseh vrst in vseh okusov štrudlov, ki so postali zaščitni znak festivala. Hvala mame!

Vse do nedelje bo v Ajdovščini živahno dišalo in vabilo na grižljaj »duhovne hrane«. V Dvorani in na drugih mestih po Ajdovščini so vam na voljo programski letaki, natančen program letošnjega festivala pa je zabeležen tudi v koledarju dogodkov na naši spletni strani.

 

Privoščite si ga!

Za nas se trudi KUD Javorov hudič.