Nova Vipavska vinska kraljica je Katja Blagonja iz Zavina

datum: 19.09.2012
kategorija: Novice

Kraljice so se na prireditev pripeljale s starodobniki iz domačega društva

Na prireditvi Vipavska trgatev je bila okronana nova Vipavska vinska kraljica. Katja Blagonja prihaja iz Zavina. Za leto dni je prevzela pomembno poslanstvo – promocijo vipavskih vin in vinogradnikov. Želimo ji uspeha in prijetnih dogodivščin!

Vipavska vinska kraljica Katja BlagonjaKatja je kraljevsko kronico prevzela od Lee Mlečnik, ki je svoje kraljevanje zaključila z odmevno prireditvijo Zgodbe iz Vipavske doline, 6. septembra na Ljubljanskem gradu. Prvo voščilo v imenu Občine Ajdovščina je novi Vipavski vinski kraljici izrekel ajdovski občinski svetnik in predsednik Komisije za kmetijstvo Radovan Štor, ki jo je tudi okronal.

Katja je študentka Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze Nova Gorica v Ajdovščini. Izkušnje pa si nabira tudi z opravljanjem prakse in delom po različnih vinskih kleteh, pri trsničarjih, zanima pa jo tudi področje trženja vina. Pridobljeno znanje ji bo gotovo koristilo na njeni vinsko-kraljevski poti. Katja pa namerava po dokončanem študiju znanje nadgraditi še na magistrski stopnji.

Novo Vipavsko vinsko kraljico čaka leto dni kraljevanja. Želimo ji, da bi svoje poslanstvo – promocijo Vipavske vinske ceste, njenih vin in vinogradnikov – dobro opravila ter ob tem uživala in si nabrala koristnih novih izkušenj.