Dež osvežil tekače na prvem gorskem teku od izvira Hublja do Otlice

datum: 27.08.2012
kategorija: Novice

Športno kulturno turistično društvo Sinji vrh je v nedeljo, 26. avgusta 2012, izpeljalo 1. gorski tek od izvira Hublja do Otlice. Po slabe 4 kilometre dolgi progi z okoli 500 metri višinske razlike se je zapodilo 40 tekačev, ki so na vrh prišli utrujeni, vendar zadovoljni. Absolutni zmagovalec Simon Alič je progo pretekel v 26 minutah in 5 sekundah.

1. gorski tek od izvira Hublja do Otlice Panoramska pohodna pot od izvira Hublja do Otlice, po kateri se običajno vije promenada pohodnikov, se je to nedeljo spremenila v tekaško progo. Po večtedenski hudi suši brez kapljice dežja se je prav za to nedeljo napovedalo mokro vreme. Organizatorji iz Športno kulturno turističnega društva Sinji vrh se ga niso ustrašili, čeprav je slabo uro pred začetkom teka postreglo z neurjem, grmenjem in bliski. No, »huda ura« se je še pravočasno unesla, na štartu pa se je prijavilo 40 tekačev. Veliko domačinov, nekaj pa jih je prišlo tudi iz drugih krajev. Zapodili so se na razmočeno progo in prav vsi srečno prišli do cilja. Dež, ki se je med tekom ponovno začel močneje zlivati, jim je pomenil dobrodošlo ohladitev, razmočenih prog pa je večina vajena in jim ni povzročala večjih težav. Progo so ocenili za dobro pripravljeno, pohvalili so tudi organizacijo. Na dveh mestih sta bili postavljeni kontrolni točki, tu so tekači dobili tudi vodo.

1. gorski tek od izvira Hublja do Otlice Med 40 udeleženci teka so bila štiri dekleta, najmlajši udeležence pa je bil komaj 9-letni Matej Miklavčič. Prvi trije fantje na vrhu so bili Simon Alič iz ŠD Nanos (26,05 min), Marko Tratnik iz Nanosa (28,30 min) in Uroš Vodopivec iz ŠD Nanos (29,13). Najhitrejša dekleta pa so bila Irma Pivk iz ŠD Nanos (36,35), Ana Čufer iz Dobravelj (38,45) in Darja Jejčič iz TD Burja (41,28).

1. gorski tek od izvira Hublja do Otlice Prvi tek je odlično uspel, organizatorji so zadovoljni tudi z udeležbo tekačev, saj se tek za sedaj ne uvršča v večja tekaška tekmovanja. Že drugi tek pa bo štel za pokal Primorskih novic, tako je zagotovil tudi Darko Hrovatin, ki sodeluje pri organizaciji tekmovanja, tokrat pa je bil med tekači. Povedal je, da se s tem tekom zaokrožuje območje tekov na Vipavskem in čestital organizatorjem za dobro organizacijo.

Pri organizaciji je pomagalo preko 40 prostovoljcev iz Športno kulturno turističnega društva Sinji vrh, Turističnega društva Okno, Smučarskega društva Gozd, Društva lokalnih turističnih vodnikov Ajdovščina in drugi. 1. gorski tek od izvira Hublja do OtliceZa varnost na progi je skrbela ekipa gorskih reševalcev iz ajdovske skupine Tolminske gorsko reševalne službe. Odlično pašto za tekmovalce in njihove spremljevalce je skuhala Lojzka iz Predmeje. Za dobro vzdušje pa so poskrbeli tudi navijači, ki se jih je kljub slabemu vremenu nabralo precej.

Čista petica torej za Športno kulturno turistično društvo Sinji vrh, ki je v lepo zbirko domačih rekreativnih tekov dodalo še enega.