Pripeljal je novi bibliobus

datum: 20.08.2012
kategorija: Novice

Nov bibliobus – potujoča knjižnica – je v petek, 17. avgusta 2012, prispel v Ajdovščino in za začetek razveselil knjižničarje. Prav kmalu pa bo obiskal svoje ustaljene točke po Vipavski dolini in s svojo barvito podobo ter funkcionalno opremo razveselil tudi vas, bralce.

Nov bibliobus je 17. avgusta pripeljal v Ajdovščino Novo 15-tonsko vozilo, z nadgradnjo na podvozju Mercedes-Benz Atego, bo nadaljevalo tradicijo potujoče knjižnice v Vipavski dolini in na njenem obrobju.

Nov bibliobus je 17. avgusta pripeljal v Ajdovščino Vozilo so izdelali v podjetju AS Domžale, kjer ga je prevzel voznik - izposojevalec Igor Lavrenčič. Ta je ocenil upravljanje vozila, lego na cesti in njegove vozne lastnosti kot odlične.


Nov bibliobus je 17. avgusta pripeljal v Ajdovščino Bibliobus je med vožnjo, častnim krogom in postanki v Podnanosu, Vipavi in v Ajdovščini – ustavil se je na domačem dvorišču pred knjižnico, zapeljal na osrednji, Lavričev trg ter se pokazal »najboljšemu sosedu« - vzbudil veliko pozornosti in občudovanja predvsem zaradi živopisne poslikave, ki je delo domačega ustvarjalca Davida Lična.

Nov bibliobus je 17. avgusta pripeljal v Ajdovščino Veliko veselja knjižničarjem ter bralcem ob obisku novega bibliobusa, polnega potujočih knjig iz domače Lavričeve knjižnice!