Most pod izvirom Hublja z lično novo ograjo

datum: 16.08.2012
kategorija: Novice

Most preko Hublja, tik pod izvirom, je zavarovan z lično novo ograjo. Tako je projekt urejanja ceste proti najlepši naravni točki Ajdovščine za sedaj zaključen.

Nova ograja na mostu pod izvirom Hublja Ob prenovljeni cesti proti izviru Hublja je veliko novega – poleg običajnih in lepo urejenih počivališč so na nekaterih mestih nameščeni lični in predvsem uporabni pitniki. Sprehajalcem in rekreativcem, ki jih prav na tem območju kar mrgoli, čista pitna voda pride še kako prav.
Nova ograja na mostu pod izvirom Hublja V zadnjih dneh pa je bila na mostu čez Hubelj pod izvirom nameščena nova ograja. Stara je bila namreč precej dotrajana in že zelo nevarna. Novo ograjo je sprojektiralo in namestilo domače podjetje Petrič.


Nova ograja na mostu pod izvirom Hublja Tudi naš hudournik deli usodo celotne Slovenije in velikega dela Evrope – hudo sušo namreč. Zato tistega imenitnega izvira, s katerim se tako radi ponašamo, v teh dneh ne boste doživeli. Tudi po strugi teče le še potoček. Kljub temu pa je vode za sedaj dovolj za pitje – hubeljske vode namreč napajajo ajdovski in velik del novogoriškega vodovodnega sistema. Sprehod do izvira pa vas bo kljub temu osvežil, saj je »tam gor« precej hladneje kot v mestu.