Začetek živahnega tedna v Ajdovščini

datum: 13.08.2012
kategorija: Novice

Olimpijske igre, ki so nas prikovale pred televizijske sprejemnike, so mimo, dopusti se bližajo h koncu, temperature popuščajo, zato vas vabimo na Ajdovsko, kjer se danes pričenja živahen teden. Sinjevrško turistično kmetijo so zasedli umetniki na 19. mednarodni koloniji Umetniki za karitas. V Vrtovinu bodo na sredin praznik Marijinega vnebovzetja praznovali Šmarni dan, šagro pa prirejajo v soboto tudi v Selu. Mestu pa daje živahen utrip bogato dogajanje KAŠ-evega letnega vrta.

19. mednarodna likovna kolonija Umetniki za karitas se na Sinjem vrhu pričenja danes, umetniki se bodo javnosti predstavili na tradicionalni četrtkov dan odprtih vrat. Že v sredo, 15. avgusta, pa bo potekal zanimiv dogodek – pogovor o umetnosti in dobrodelnosti, ki ga bo vodil kulturni urednik Radia Ognjišče Jože Bartol.
Več o koloniji …

Praznična sreda bo še posebej živahna v Vrtovinu, ki se ponaša s cerkvijo Marijinega vnebovzetja. Šmarni dan se bo pričel ob 9. uri z mašo in procesijo. Popoldan, po 18. uri, pa sledi še druženje s plesom ob zvokih ansambla Erazem, nastopila pa bo tudi plesna skupina Ajda. Ogledali si boste lahko razstavo mojstrovin vrtovinskih ustvarjalcev, okušali dobrote na prodajni razstavi peciva, organizatorji pa niso pozabili niti na obvezen srečelov.

Šagro bodo v soboto, 18. avgusta, praznovali tudi v Selu, vaški zavetnik je sv. Rok. Od zgodnjega večera naprej se boste lahko pred kulturnim domom vrteli ob zvokih skupine Trio Rio, poskrbljeno bo tudi za zabavo in smeh, pa za hrano in pijačo …

Živahen utrip mestu pa ob avgustovskih koncih tedna daje tudi KAŠ-ev letni vrt, letos smiselno lociran na dvorišče Mladinskega centra in hotela Ajdovščina. Še posebej se veselimo sobotnega koncerta domače zasedbe ElaBanda, dogajanja pa se vrstijo od četrtka do nedelje. Več o programu KAŠ-evega letnega vrta.

Še več napovedi pa na spletni strani TIC Ajdovščina.