Ajdovci smo ponosni na športne uspehe Polone in Kristjana

datum: 02.08.2012
kategorija: Novice

Sinoči je na Trgu 1. slovenske vlade v Ajdovščini potekal sprejem za naša dva vrhunska športnika, ki sta se nedavno vrnila iz prestižnih športnih tekmovanj z lepimi dosežki. Polona Batagelj iz Gradišča pri Ajdovščini se je včeraj vrnila iz Londona, kjer je na olimpijskih igrah kot edina in prva Slovenka doslej nastopila na cestni dirki ter za prvouvrščeno zaostala za borih 27 sekund. Kristjan Koren pa je nedavno nastopil na 99. dirki po Franciji, kjer je odlično opravil svojo nalogo pomočnika dveh kapetanov svoje ekipe.

Sprejem za Polono in Kristjana, 1. avgust 2012 Navdušujoč je bil pogled na množico domačinov, ki so prišli pozdravit naša športnika. Prvi pozdravi pa so pripadali predsedniku Športne zveze Ajdovščina, ki je organizirala sprejem, Milošu Popoviču in županu Občine Ajdovščina Marjanu Poljšaku. Župan je ponosen na oba mlada kolesarja in jima je zaželel še veliko športnih uspehov, tudi uvrstitev na naslednje olimpijske igre v Riu v Braziliji.

Sprejem za Polono in Kristjana, 1. avgust 2012 Tako Polona, kot Kristjan, sta zadovoljna z rezultati svojega dela. Polono so olimpijske igre popolnoma prevzele, toliko navdušenih navijačev, kot jih je v Londonu spremljalo obe cestni kolesarski dirki, še ni doživela in že komaj čaka na naslednje igre, na katere se bo zagotovo uvrstila, saj je trenutno daleč najboljša Slovenska na kolesu. Kristjanu so olimpijske igre za las ušle, je pa zadovoljen s svojim izkupičkom na Touru – cilj ekipe je bil osvojiti eno od kolajn, kar jim je tudi uspelo, poleg tega so osvojili tudi nekaj etapnih ciljev. Vsekakor pa si bo tudi on prizadeval za uvrstitev na naslednje svetovne igre, mi pa bomo držali pesti, da bi mu to tudi uspelo.

Sprejem za Polono in Kristjana, 1. avgust 2012 Posebni in dobrodošli gostje sinočnjega sprejema so bili vsi ajdovski dosedanji olimpijci. Prvi je naše, ajdovske barve, na olimpijskih igrah zastopal Alojz Bajc, ki je leta 1960 nastopil na kolesarski dirki v Rimu. Povedal je, da se odtlej pri samem športu ni kaj dosti spremenilo, treba je trdo trenirati in se trdo boriti. Zagotovo pa so današnje igre bolj bleščeče, bolje oglaševane, okoli njih pa se pretaka več denarja. Primož Štrancar je nastopil na olimpijskih igrah v Sydneju leta 2000, Primož je znan in še vedno priznan Sprejem za Polono in Kristjana, 1. avgust 2012 gorski kolesar. Ajdovci pa imamo tudi paraolimpijca Marka Severja, ki se je kar dvakrat udeležil iger – v Sydneju ter štiri leta kasneje v Atenah. Marko se je potegoval in opravil normo tudi za Peking in za London, vendar je zaradi „kvot“ obakrat izpadel. Vendar kljub temu ni obupal, treniral bo naprej in se potegoval za udeležbo na igrah v Riu. Trojici se je pridružila Polona Batagelj, resnično velik up slovenskega ženskega kolesarstva. Dekle, ki je kljub vsem trdim treningom in športnim nastopom tik pred diplomo na ljubljanski Pravni fakulteti, ima pred seboj še lepo športno prihodnost. V imenu krajanov Ajdovščine ji je šopek izročil tudi predsednik krajevne skupnosti Valentin Krtelj, veliko veselje pa so ob njenem prihodu izrazili tudi sosedje iz Gradišč, ob tej priložnosti vsi oblečeni v enake majice z napisom podpore Poloni. Obema športnikoma je čestital tudi direktor Zavoda za šport Ajdovščina Uroš Pintar in še mnogi drugi obiskovalci, marsikdo se je z njima želel tudi fotografirati.

Sprejem za Polono in Kristjana, 1. avgust 2012 Sinočnje prisrčno srečanje, ki je bilo medijsko zelo odmevno in se je potegnilo pozno v noč, so popestrili akrobatski BMX kolesarji. Hvala tudi obema domačima podjetjema – Mlinotest je športnikoma podaril torto, sokove pa je prispeval Fructal – in Občini Ajdovščina, saj smo nazdravili z občinskim protokolarnim vinom.
Sprejem za Polono in Kristjana, 1. avgust 2012