Pohodniki 8. pohoda Po poteh spominov in opominov že na Triglavu

datum: 06.07.2012
kategorija: Novice

2. julija so zgodaj zjutraj krenili na pot iz planote Nanos, danes, 6. julija, nekaj minut po deveti uri pa so dosegli prvi in najpomembnejši cilj – vrh Triglava. 8. pohod Po poteh spomina in opomina se bo zaključil z obiskom proslave na Pokljuki, v soboto, 7. julija ob 13. uri.

Letošnji pohod je bil še posebej naporen, saj se je vročina, ki je utrujala naše pohodnike po dolinah, nadaljevala tudi v Alpah, kjer se je sonce odbijalo od skal. Kljub resnično neznosnim razmeram in ob obilici tekočine so pohodniki srečno in brez nezgod ali poškodb prispeli do svojega prvega cilja. Še več, zaradi napovedi današnjih neviht v visokogorju so nekoliko pohiteli in prehiteli načrt. Vrh Triglava so osvojili nekaj minut po deveti uri, po »planu« pa naj bi na vrh prispeli nekaj ur kasneje.
Zdaj jih čaka spust do Kredarice, kjer se bodo udeležili prve slovesnosti. Jutri pa v Pokljuko na tradicionalno proslavo, kjer se bodo srečali še z ostalimi pohodniki, ki bodo tja prispeli iz različnih koncev Slovenije. Vodja pohoda, Valter Likar, v imenu vseh pohodnikov pošilja lepe pozdrave vsem domačim ter našemu županu.
Pozdrave vračamo pohodnikom ter jim želimo srečno vrnitev nazaj domov!