Vrhunski uspeh idrijske ekipe na letošnjem RAAM-u, v ekipi tudi Luka Vodopivec iz Kamenj!

datum: 26.06.2012
kategorija: Novice

Idrijski ekipi kolesarjev je uspelo na ultramaratonski dirki preko Amerike doseči največ v vseh zgodovini slovenskih ekip na tej težki kolesarski preizkušnji – dosegli so 3. mesto!
Ekipo so sestavljali Alen Štucin, Damjan Rupnik, Dean Bratuš in tudi »naš« Luka Vodopivec iz Kamenj.

Kolesarili so v spomin na Jureta Robiča, nepremagljivega RAAM-ovca, ki je že v svojem prvem nastopu na tej dirki osvojil drugo mesto, ki mu je v naslednjih letih sledilo še pet prvih mest. Idrijčani so se na to težko preizkušnjo prvič odpravili leta 2000, vendar je ekipa zaradi slabe opreme morala odstopiti. Prihodnje leto jim je uspel velik podvig – dirko so kot edini Slovenci zaključili v predvidenem času, posledično se je tudi pri nas močno povečalo zanimanje za preizkušnjo, navdušila je tudi Jureta Robiča …
6 dni in 20 minut je uradni rezultat idrijske ekipe, neuradno pa so fantje z okoli 5000 km in hudi vročini – temperatura se je gibala od 30 pa celo do 45 stopinj v kalifornijski puščavi - na cilj prišli prej kot v 6 dneh.
Ponosni predvsem na našega Luko Vodopivca čestitamo idrijski ekipi!

19. junija pa je potekala tudi dirka Po Sloveniji (POS), na kateri je slavil še eden odličnih domačih kolesarjev. Kristjan Koren iz Budanj je dirko končal na 3. mestu, zablestel pa je predvsem z izjemno zmago v zadnjem kronometru.
Za Kristjana Korena pa bomo prav kmalu ponovno stiskali pesti, saj bo eden od štirih Slovencev na dirki po Franciji.