OŠ Danila Lokarja Ajdovščina postala kulturna šola leta 2012 v kategoriji velike šole

datum: 04.06.2012
kategorija: Novice

V petek, 1. junija, je bila na Vačah (geometrijsko središče Slovenije) svečana podelitev priznanj šolam, ki so prejele naziv kulturna šola. V kategoriji velikih šol je bila za kulturno šolo leta razglašena OŠ Danila Lokarja iz Ajdovščine. Čestitamo!

OŠ Danila Lokarja Ajdovščina - kulturna šola leta 2012 Letos so ta naziv podelili 48 šolam od 490-ih, kolikor jih je v Sloveniji. Na prireditvi so uradno razglasili tudi naj kulturne šole po posameznih kategorijah (za glasbeno dejavnost, gledališko dejavnost, folkloro, …), skupaj osem kategorij. Naj kulturnim šolam po posameznih področjih je sledila razglasitev kulturne šole leta v kategoriji velike šole, srednje šole in male šole in na koncu še naj kulturna šola absolutno. OŠ Danila Lokarja je bila razglašena za kulturno šolo leta v kategoriji velikih šol. To je veliko priznanje za šolo, saj se uradno ocenjuje vse aktivnosti, uspehe in sodelovanje v kraju in širše na kulturnem področju v zadnjih treh letih.

OŠ Danila Lokarja je šola, na kateri je kulturna dejavnost tesno prepletena z vsakdanjim življenjem šole že dolga leta. Ne le, da ta dejavnost bogati same učence šole, tudi kulturna povezanost šole, tako matične kot podružnične v Lokavcu, s krajem in širše je vsa ta leta nekaj samoumevnega. Na šoli deluje veliko krožkov s področja kulture: Mladinski pevski zbor, Otroški pevski zbor na matični šoli in na podružnici Lokavec, otroški pevski zbor Nižaji, dramski krožek, dramski krožek na
podružnici v Lokavcu, literarni krožek, trije likovni krožki, filmsko – fotografski krožek, OFS Powštrčki, mažoretke – starejše, mažoretke – mlajše, plesni krožek, lutkarski krožek in krožek za ohranjanje kulturne dediščine Lokavec in čas.

Po svojih uspehih in odzivu publike izstopajo predvsem Mladinski pevski zbor, dramski krožek in likovna dejavnost. Vsi so na svojem področju dosegli in presegli vrh slovenskega otroškega in mladinskega šolskega ustvarjanja in udejstvovanja.
Šola svojo kvaliteto in ugled gradi že leta, ne samo na kulturnem področju ampak tudi na ostalih področjih. Lani je bila razglašena za najbolj športno šolo v Sloveniji, njeni učenci pa že leta posegajo po najvišjih mestih tako v naravoslovnem kot tudi na tehničnem področju.

Na podelitvi so posebno priznanje za izjemno mentorsko delo podelili tudi Marinki Šuštar za vse njeno delo in uspehe, ki jih je dosegala z Mladinskim pevskim zborom OŠ Danila Lokarja tako doma kot v tujini.