Predsednik republike dr. Danilo Türk bo obiskal Ajdovščino

datum: 23.04.2012
kategorija: Sporočila za javnost

Jutri (torek, 24. april 2012) bo na povabilo župana Marjana Poljšaka Ajdovščino obiskal predsednik republike dr. Danilo Türk.

Župan bo predsednika dr. Danila Türka sprejel v stavbi Občine, kjer bo uvodoma potekalo delovno srečanje. Predstavniki Občine in občinske uprave bodo predstavili delovanje in projekte občine.
Sledil bo ogled Dvorane prve slovenske vlade in razstave ob 60. obletnici Društva tabornikov Rod Mladi bori Ajdovščina. Obisk se bo nadaljeval v družbi Mlinotest, kjer se bo predsednik srečal z vodstvom ter si ogledal proizvodnjo v podjetju. Nato se bo odpravil na ogled Kompresorske postaje Ajdovščina podjetja Plinovodi. Predsednik bo obisk nadaljeval v Univerzitetnem središču Ajdovščina Univerze v Novi Gorici, kjer si bo ogledal Center za raziskave vina, Laboratorij za raziskave in Laboratorij za fiziko organskih snovi. Predsednik in župan si bosta nato v Lavričevi knjižnici ogledala razstavo ob 120. letnici rojstva Danila Lokarja ter se po ogledu odpravila na zadnji obisk v Mladinski center in hotel Ajdovščina. Po predstavitvi hotela sledi še ogled razstave o tehnični dediščini Ajdovščine, nato pa bo predsednik novinarjem predstavil svoje vtise iz obiska.