Župan na sprejem povabil 22 najuspešnejših

datum: 23.04.2012
kategorija: Sporočila za javnost

V petek, 20. aprila 2012, je v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini potekal tradicionalni sprejem, na katerega je župan Občine Ajdovščina Marjan Poljšak povabil Ajdovke in Ajdovce, ki so v zadnjem letu dni beležili lepe uspehe na različnih področjih družbenega življenja. S svojim obiskom je prireditev počastila tudi naša poslanka v državnem zboru RS Eva Irgl.

Gostje županovega sprejema, april 2012 Župan je uvodoma pozdravil in čestital vsem gostom, nato pa so se še vsak posebej zvrstili na odru, kjer smo jih na kratko predstavili ter z njimi poklepetali. Kulturni program je oblikoval pevec Marko Ferjančič, prav tako zmagovalec iz mednarodnega tekmovanja v petju, njegova mentorica na Glasbeni šoli Vinka Vodopivca je prof. Jerica Rudolf. Zapeli so tudi gostje sprejema, MPZ Napev iz Batuj se je predstavil z "Žabami", ogledali pa smo si tudi nagrajeni spot glasbene zasedbe Skalp.

Gostje županovega sprejema:

POLONA BATAGELJ, večkratna, tudi aktualna državna prvakinja v kolesarjenju, z izpolnjeno normo za olimpijske igre v Londonu! Polona trenutno kolesari za enega italijanskih klubov, na mednarodnem nivoju se v svoji kategoriji redno uvršča med deseterico najboljših.

Tudi TOMI CURK je kolesar, le da v amaterskih kategorijah, kjer pa se uvršča zelo visoko. V lanskem letu je v svoji kategoriji osvojil 2. mesto Pokala Slovenije in je zmagal v točkovanju kronometrov. Na amaterskem svetovnem kolesarskem prvenstvu v Belgiji pa je dosegel odlično 2. mesto.

Ivan Vodopivec, predsednik ŽRK Ajdovščina Kadetska ekipa ŽRK AJDOVŠČINA je v lanski sezoni pristala osvojila 3. mesto v Sloveniji. Ženski rokometni zagon se vrača nazaj v Ajdovščino. Trenirajo pod vodstvom Ane Žigon in Marka Cenciča. Predsednik kluba je Ivan Vodopivec, ki je iz rok župana prejel priznanje in voščilo.

KINOLOŠKO DRUŠTVO AJDOVŠČINA je trenutno eno najboljših slovenskih kinoloških društev po uspehih na tekmovanjih. Ima kar 18 aktivnih tekmovalcev, ki se v različnih disciplinah merijo na državnem nivoju. Društvo se uvršča na 3. mesto ekipno v IPO3 in 3. mesto ekipno v sledenju, med člani imajo državnega prvaka in viceprvaka v skupnem seštevku v sledenju, agility državno prvakinjo in še več odličnih uvrstitev iz državnega prvenstva. Letos so praznovali 25. obletnico od ustanovitve društva, ob tem razvili nov prapor.

Predstavnika rokometnih veteranov Nebrušeni dragulji NEBRUŠENI DRAGULJI so v letu 2011 posegli po visokem evropskem odličju – na septembrskem prvenstvu so postali evropski rokometni prvaki. Iger se je udeležilo kar 4108 športnikov veteranov iz vse Evrope, tekmovali so v 20 različnih športnih panogah.





Radio klub Ajdovščina RADIO KLUB AJDOVŠČINA je v tekmovalnem pomenu najboljši klub v Sloveniji, kar jim je prineslo sodelovanje na mednarodnem tekmovanju v Bolgariji. Najbolje so se odrezale mladinke, ki so na koncu pristale na skupnem 4. mestu. Lanskega septembra je v Sevnici potekalo še zadnje lansko tekmovanje v ARG, zmaga je odšla v Ajdovščino.

Črn trn ČRN TRN je eden boljših slovenskih klubov v drznih kolesarskih disciplinah. Najboljši so na državnih prvenstvih, izjemne tekmovalne dosežke dosegajo tudi v tujini. Kolesarska zveza Slovenije je uspeh kluba nagradila z izborom reprezentance, ki jo je sestavljalo kar 7 članov domačega kluba.




Marjan Batagelj, polovica uspešnega jadralskega para društva Wada JADRALSKI PAR BATAGELJ TRAMPUŽ, člana društva Wada, pod okriljem katerega nastopata na tekmovanjih, sta leto zaključila s 3. mestom v slovenskem pokalu.

Glasbena zasedba Skalp Glasbena zasedba SKALP je prejela prvi zlati zidak, nagrado za najboljši videospot, ki se po dolgih letih ponovno vrača na nacionalno televizijo. Konkurenca je bila huda, strokovna komisija in publika pa strogi pri ocenjevanju.





Marijan Cigoj MARIJAN CIGOJ je dobitnik uglednega domačega naziva KMF FZS – kandidat za mojstra fotografije Fotografske zveze Slovenije, prejel pa je tudi mednarodni fotografski naslov AFIAP. Izročen mu je bil na odprtju razstave iz mednarodnega fotografskega natečaja domačega fotografskega društva Veno Pilon.

Franc Kodre, predsednik MPZ Srečko Kosovel MPZ SREČKO KOSOVEL se je v lanskem letu udeležil mednarodnega tekmovanja v sakralni glasbi, ki je potekal v Bratislavi na Slovaškem, kjer je dosegel 24,5 točk in srebrno priznanje.





MoPZ Napev Batuje MPZ NAPEV BATUJE na prestižnem tekmovanju pevskih zborov na Malti je zbor dosegel zlato priznanje, prejel zlato plaketo ter pokal za prvo mesto med moškimi zbori.

Drago Ergaver, PD Ajdovščina DRAGO ERGAVER je konec lanskega leta prejel priznanje Planinske zveze Slovenije za življenjsko delo.







Vera Kodrič VERA KODRIČ je bila ena od izbrank akcije Ljudje odprtih rok. Akcijo izvaja revija Naša žena že od leta 1994. Podelitev je potekala v novembru lani, priznanje je dobitnikom izročil takratni minister za delo, družino in socialne zadeve.


Boža Bolčina, Ljudska univerza Ajdovščina LJUDSKA UNIVERZA AJDOVŠČINA je prejemnica priznanja Jabolko kakovosti, ki se podeljuje najboljšim zaključenim projektom v programu Vseživljenjsko učenje. Andragoški center RS pa je domači ljudski univerzi podelil tudi priznanje za promocijo učenja in znanja v letu 2011, slovesna podelitev tega priznanja bo potekala v maju.




Benjamin Tomažič BENJAMIN TOMAŽIČ, doma s Ceste, je bil konec letošnjega junija na Brdu pri Kranju, na prireditvi Mladinskega sveta Slovenije, pod pokroviteljstvom predsednika RS Danila Turka odlikovan z nazivom Naj prostovoljec leta 2010 v kategoriji moških od 20 do 30 let.

Boris Žigon BORIS ŽIGON je svetovni prvak v Gorskem maratonu v svoji kategoriji. Tekmovanje v SP se je odvijalo 18. junija 2011 v Petrovem Brdu.






Dominika Mrmolja DOMINIKA MRMOLJA je mlada domača rokometašica, članica slovenske kadetske reprezentance, s katero je na mediteranskih igrah v Italiji dosegla odlično 2. mesto!

Miha Prek MIHA PREK je osvojil naslov državnega prvaka v rallyu, v razredu divizija 1 za leto 2011.







Lucija Krkoč LUCIJA KRKOČ je zmagovalka svetovnega pokala v gorskih tekih – tekmovanje se je zaključilo s tekom na Šmarno goro. Ob koncu leta je bila okronana še za najboljšo slovensko gorsko tekačico!

Kristjan Koren KRISTJAN KOREN – najboljši Slovenec na Touru de France! Odlično zastopa barve Ajdovščine tudi na drugih mednarodnih tekmovanjih.






Jure Tomažič EKIPA PIPISTRELA je lanskega septembra osvojila najvišje mesto na prestižnem tekmovanju Nasa Green Flight Challenge 2011. Slovenski del sicer mednarodne ekipe so sestavljali: univ. dipl. ing. Tine Tomažič – vodja projekta, univ. dipl. ing. Jure Tomažič - oče vseh električnih sistemov v letalu, univ. dipl. ing. Vid Plevnik – vodja razvoja na Pipistrelu in sokonstruktor strukture letala, dipl. ing. Franci Pipit, ki skrbi, da je z letalom vse v redu, dr. Gregor Veble – vodja raziskav na Pipistrelu in glavni aerodinamik projekta G4 in Ivo Boscarol.

Foto: Matjaž Slejko