Kmečka tržnica 14. aprila v Ajdovščini

datum: 04.04.2012
kategorija: Novice

Z namenom spodbujanja lokalne samooskrbe bodo v Ajdovščini potekale redne mesečne kmečke tržnice, na katerih bodo lahko domači kmetje in rokodelci na prodaj ponudili svoje pridelke in izdelke. Tovrstni sejmi bodo potekali na drugo soboto v mesecu v dopoldanskem času, prvi že v soboto, 14. aprila 2012.

Organizator tržnic je Občina Ajdovščina, koordinator za ponudnike pridelkov in izdelkov iz domačih kmetij je TIC Ajdovščina, skrbnik tržnice pa Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina.

Vsako tržnico bodo spremljale dodatne dejavnosti ali aktivnosti, za prvič bo v »svetovalnici« na kmečki tržnici v Ajdovščini svoje dejavnosti predstavila Razvojna agencija ROD.

Vabilo k sodelovanju
Kmetovalci in rokodelci, ki bi želeli svoje pridelke in izdelke ponuditi na prodaj na kmečki tržnici na Trgu 1. slovenske vlade v Ajdovščini, lahko stojnico rezervirajo na TIC Ajdovščina, preko telefona 05/36 59 140, e-naslova tic.ajdovscina@siol.net ali pa osebno na TIC-u, v pritličju Mladinskega centra in hotela Ajdovščina v Palah.
Cena najema stojnice je 6 € z DDV-jem, število stojnic je omejeno!

Vabilo k nakupovanju
Sobotno dopoldne, 14. aprila 2012, bo potekala prva v nizu kmečkih tržnic, ki bodo odslej organizirano potekale vsak mesec, drugo soboto v mesecu, na Trgu 1. slovenske vlade v Ajdovščini.
Dobrote iz domačih kmetij so najboljše – okusne, zdrave, predvsem pa znanega porekla. Z organizacijo sobotnih kmečkih tržnic želimo pospešiti lokalno samooskrbo – obiskovalce tržnice navdušiti nad rednim nakupovanjem domačega, pridelovalce pa k redni ponudbi – tudi na običajni kmečki tržnici na Lokarjevem drevoredu, kjer imajo možnost prodaje svojih izdelkov in pridelkov vsak dan v tednu.