Predsednik Državnega zbora RS na obisku pri županu Občine Ajdovščina

datum: 03.04.2012
kategorija: Sporočila za javnost

Včeraj se je na vljudnostnem obisku pri županu Občine Ajdovščina Marjanu Poljšaku mudil predsednik državnega zbora dr. Gregor Virant. Pred tem se je dr. Virant mudil na obisku podjetja Mlinotest, kasneje pa se je udeležil ustanovnega sestanka občinskega odbora Državljanjske liste.

Predsednik Državnega zbor RS, dr. Virant, na obisku Občine Ajdovščina, 2. april 2012 Na pogovorih sta sodelovala oba podžupana Občine Ajdovščina Igor Česnik in Drago Vidrih, prisotni pa so bili še poveljnik civilne zaščite Igor Benko, predstavniki uprave ter predstavniki kasneje novoustanovljenega občinskega odbora Državljanjske liste, tudi Matjaž Bajec, svetnik v Občinskem svetu Občine Ajdovščina.

Predsednik Državnega zbor RS, dr. Virant, na obisku Občine Ajdovščina, 2. april 2012 Debata se je dotikala trenutno najbolj perečih tem v Ajdovščini, večidel o ukrepih za obstoj podjetja Primorja, kar podpira tudi predsednik Državnega zbora. Zaveda se, da je to še edino veliko gradbeno podjetje z referencami v Sloveniji, ki ga velja ohraniti ter se zavzema za ustrezno rešitev. Župan in podžupana so poudarili, da propad podjetja Primorje pomeni tudi propad verige podizvajalcev in na Primorje vezanih malih podjetij.

Predsednik Državnega zbor RS, dr. Virant, na obisku Občine Ajdovščina, 2. april 2012 Župan je dr. Virantu omenil težave z gradnjo nove osnovne šole v Ajdovščini – če ne bo obljubljenega državnega denarja, se bo Občina morala zadolžiti, s tem pa bo manj denarja namenjenega vlaganju v razvoj. Beseda je nanesla tudi na razvojni biotehnološki projekt, ki v preteklosti s strani države ni bil podprt, sedaj pa se kažejo nove možnosti. Dr. Viranta pa je zanimal tudi prostorski plan. V tej debati je pritrdil lokalnim sogovornikom, ki menijo, da je trenutna zakonodaja neživljenjska, postopki pa se predolgo vlečejo.