Lenarčič preletel Mt. Everest! Čestitke Matevžu in Pipistrelu!

datum: 30.03.2012
kategorija: Novice

Matevžu Lenarčiču je uspel največji podvig na njegovi nenavadni poti okoli sveta - preletel je Mt. Everest ter sebi in svetu dokazal neverjetne zmožnosti Pipistrelove tehnologije. Čestitamo!

Matevž Lenarčič preletel streho sveta Matevž Lenarčič se je januarja z brniškega letališča odpravil na pot okoli sveta s Pipistrelovim ultralahkim letalom Virus SW. Premagal je vse - pričakovane in nepričakovane ovire. Sedaj pa mu je uspel tudi najzahtevnejši podvig na njegovi poti - preletel je najvišjo goro na svetu - Mt. Everest. Ob zagnani in vdani Pipistrelovi ekipi so mu pri tem pomagali tudi mnogi drugi. Vreme je bilo menda čudovito, razpoloženje pa na vrhuncu.

»Imamo dokaz za višino, ki jo je Matevž dosegel,« pravi Ivo Boscarol, direktor podjetja Pipistrel ki je izdelalo modificirano Matevževo letalo Virus SW. »To so informacije iz avtomatske sledilne naprave, ki zabeleži višino, lokacijo in smer poleta. Po pristanku v Jaipurju mi je Matevž po telefonu dejal, da se je letalo krasno obnašalo in da bi lahko splezal še precej višje, če bi hotel ali bi bilo potrebno. S tem je dokazal, da so bila naša predvidevanja, da letalo lahko doseže 10.000m, točna.«

Matevž Lenarčič se v Slovenijo vrača konec aprila.

Čestitamo Matevžu za pogum ter podjetju Pipistrel za tako vrhunsko znanje in zavzetost!

Več informacij:
Spletna stran podjetja Pipistrel

Spletna stran GreenLight World Flight