Melje, melje mlinček - literarni natečaj

datum: 15.03.2012
kategorija: Novice

Lavričeva knjižnica Ajdovščina v sodelovanju s časopisom Ajdovske novice in podjetjem Mlinotest objavlja literarni natečaj z naslovom Melje, melje mlinček.

Mlinarstvo in iz njega razvijajoča se prehrambena industrija imata v naših krajih že več stoletno tradicijo. Žito, ki ga v mlinu zmeljejo v moko, je osnova za vse: naš vsakdanji kruh, za testenine vseh vrst in za slastno pecivo. Ime Mlinotest je prepoznavni znak za vse te dobrote, ki nastajajo pod pridnimi rokami pekov, slaščičarjev in drugih delavcev.

Naš letošnji literarni natečaj je povezan z vsem, kar nam mlinček lahko namelje. Najprej je to seveda kruh, ki ga je na svojih slikah upodobil že naš slikar Veno Pilon, saj je imel njegov oče v Ajdovščini pekarno. Kakšno zgodbo lahko pove kruh danes in kakšno jo je za časa naših non in nonotov? Se spomnite vaše najboljše in najlepše rojstnodnevne torte? Pa mislite, da so jo vaši starši ali stari starši imeli za rojstni dan? Kakšno pecivo so sploh poznali? Kaj pa vaša najljubša »pašta«, bi imela kaj povedati? In kako lahko vse te dobrote najdejo mesto v zdravi prehrani?

Natečaj je namenjen učencem drugega in tretjega triletja osnovne šole.
Zgodba naj obsega največ 3000 znakov (brez presledkov).
Zgodbo pošljite na elektronski naslov natecaj@ajd.sik.si do 10. maja 2012, do 24. ure. Besedilo pošljite v priponki, ne pozabite pripisati vaše ime in priimek, naslov in elektronski naslov.
Zgodbe bo prebrala strokovna komisija in izbrala najboljše, ki bodo nagrajene na zaključni prireditvi v Lavričevi knjižnici in objavljene v časopisu Ajdovske novice in na spletnih straneh Lavričeve knjižnice in Mlinotesta.
Rezultati izbora bodo prav tako objavljeni na spletni strani Lavričeve knjižnice Ajdovščina in podjetja Mlinotest.
Izbrane zgodbe postanejo last organizatorjev in lahko z njimi prosto razpolagajo.
Dodatne informacije dobite na tel. št. 05 3642 660 (Zdenka Žigon) ali na navedenem elektronskem naslovu.
Veselimo se vaših zgodb in vam želimo veliko ustvarjalnega navdiha.