Kulturni februar v Ajdovščini

datum: 20.02.2012
kategorija: Novice

Do konca meseca se bo v Ajdovščini odvrtelo še nekaj prireditev in dogodkov ob letošnjem kulturnem prazniku. Vabimo vas, da jih obiščete.

V četrtek, 23. februarja ob 18.30 uri bo v Lavričevi knjižnici potekala predstavitev zbornika Milan Klemenčič, iskalec lepote in pravljičnih svetov. Zbornik je uredil Matjaž Loboda, besedila o Klemenčičevem slikarskem ustvarjanju je prispevala dr. Irene Mislej, na predstavitvi pa bo sodeloval tudi Ivo Svetina, direktor Slovenskega gledališkega muzeja.
Predstavitev prirejata Lavričeva knjižnica Ajdovščina in Pilonova galerija Ajdovščina.

Že dan prej, v sredo, 22. februarja ob 19. uri bo v Pipistrelovi Vizionarni potekal Literarni večer za ženske, s predstavitvijo knjige Ženske, avtorice Mielen Miklavčič.

V petek, 24. februarja ob 17. uri bo v Domu krajanov v Ajdovščini potekala predstavitev projekta urejanja Arheološkega parka Ad Pirum na Hrušici, ki spada pod okrilje evropskega projekta Arheološki parki severnega Jadrana. Ob tej priložnosti si bo mogoče ogledati tudi obe muzejski zbirki – arheološko in razstavo fosilov.

V soboto, 25. februarja ob 18. uri, vas vabimo v Dvorano prve slovenske vlade v Ajdovščini, na odprtje razstave 3. mednarodnega natečaja Med nebom in zemljo. Na velikem platnu dvorane se bodo odvrtela vsa sprejeta dela, nagrajena bodo tudi razstavljena. Razstavo si bo mogoče ogledati do 12. marca.

V nedeljo, 26. februarja dopoldan, se bodo po bregovih Tihe doline na Predmeji podili starodobni smučarji na že 17. Filipovem teku in spustu. Tekmovanje prireja Društvo Gora v spomin na prvo smučarsko tekmo v tem delu Evrope. Vabljeni na zanimivo tekmo s staro smučarsko opremo.

Vse do 11. marca pa si v Pilonovi galeriji Ajdovščina lahko ogledate razstavo domače umetnice in likovne pedagoginje Silve Copič. Razstava nosi naslov Slike in ilustracije, poleg serije slik Svetovi v modrem pa si boste lahko ogledali tudi ilustracije, s katerimi je Silva opremila knjige za otroke avtorice Pavline Bizjak. Vabljeni!