Vabljeni na osrednjo občinsko slovesnost ob kulturnem prazniku - 8. februar ob 18. uri, Dvorana prve slovenske vlade Ajdovščina

datum: 07.02.2012
kategorija: Sporočila za javnost

Kljub mnogim odpovedim prireditev zaradi vremena v teh dneh menimo, da je ajdovska burja del naše identitete, zato smo se odločili, da vremenskim napovedim navkljub, ki pa za jutri popoldan vendarle obetajo lepše čase, izpeljemo naš kulturni dogodek.

Vabimo vas na osrednjo občinsko slovesnost ob kulturnem prazniku z naslovom HOJA ZA BESEDO, ki bo potekala jutri, na praznični 8. februar ob 18. uri, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini. Slavnostna govornica na proslavi bo dramska igralka Lara Jankovič.

Osrednji motiv proslave, katere režiser je priznan domač gledališki ustvarjalec Peter Avbar, bodo ljudske zgodbe z Dežele. Ravno danes je namreč izšla knjižica ljudskih pripovedi z naslovom Hoja za besedo, za katero je zgodbe zbral in zapisal France Černigoj.

Brošuro je založila Občina Ajdovščina, z namenom turistične promocije naših krajev in bo brezplačno na voljo - jutri po proslavi, kasneje pa v ajdovskem TIC-u.

V kulturnem programu bodo sodelovali Dekliški pevski zbor Grlica iz Budanj ter domači interpreti iz KUD Javorov hudič.

Pridite v našo družbo, toplo nam bo!

Občina Ajdovščina