Javne ustanove zaradi burje zaprte tudi jutri

datum: 02.02.2012
kategorija: Sporočila za javnost

Danes dopoldan se je v prostorih Občine Ajdovščina ponovno sestal »krizni štab« in zaradi novih napovedi, ki predvidevajo, da bo burja na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrosti tudi preko 180 km/h, podaljšali sklep o zapori javnih ustanov tudi za jutri, 3. februarja 2012.

Po zadnjih napovedih vremenoslovcev se bo jutri v zgodnjih popoldanskih urah burja še okrepila in bo v sunkih pihala tudi preko 180 km/h. Rdeči meteo-alarm je za naše kraje napovedan tudi za soboto. Zato je poveljnik Civilne zaščite Ajdovščina, Igor Benko, podaljšal sklep o zaprtju javnih ustanov.

V petek, 3. februarja 2012 bodo tako zaprti:
Otroški vrtec Ajdovščina z vsemi enotami,
OŠ Danila Lokarja s podružnico Lokavec,
OŠ Dobravlje s podružnicami,
OŠ Šturje in podružnica v Budanjah,
SŠ Veno Pilon,
VDC Ajdovščina – Vipava, enota Ajdovščina,
Lavričeva knjižnica Ajdovščina,
Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina,
Pilonova galerija Ajdovščina.

V Dvorani prve slovenske vlade Ajdovščina pa so odpovedane vse prireditve tudi v soboto, 4. februarja 2012.

Starše naprošamo, naj si zagotovijo varstvo svojih otrok, če pa tega ne morejo, naj se povežejo z ustanovo, ki jo otrok obiskuje – varstva po šolah in vrtcih bodo namreč organizirana le v primeru potreb.

Sklep poveljnika CZ

Od sinoči do današnjega dopoldneva je bilo opravljenih 18 intervencij, večinoma je burja poškodovala kritine novih objektov, trenutno pa so težave s fotovoltaično elektrarno v Gojačah.
Vse pristojne službe za pomoč in reševanje so aktivirane in v pripravljenosti.
GRC Ajdovščina, kjer so aktivni vsi poklicni gasilci, za sedaj brez težav in sproti odpravlja posledice burje. Vendar gre zaloga 400 vreč, pripravljenih za obteževanje streh, počasi h koncu, zato bodo že danes pomagali polniti nove vreče prostovoljni gasilci. Jutri pa bodo poleg poklicnih reševalnih enot v pripravljenosti tudi vsa ajdovska prostovoljna gasilska društva.


Občina Ajdovščina