Zaradi »rdečega« meteo-alarma jutri in v četrtek zaprte šole in nekatere druge javne ustanove v Ajdovščini

datum: 31.01.2012
kategorija: Sporočila za javnost

Vreme prehiteva napovedi, zato je v prostorih Občine Ajdovščina že danes potekal operativni sestanek – jutri in v četrtek bodo zaprte OŠ Dobravlje, OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, OŠ Šturje in Otroški vrtec Ajdovščina ter vse podružnice in enote šol in vrtca, pa tudi Srednja šola Veno Pilon, Zavod za šport Ajdovščina, Lavričeva knjižnica Ajdovščina, Varstveno delovni center Ajdovščina.

Na današnjem sestanku so bili poleg župana Marjana Poljšaka, tajnika Janeza Furlana in obeh podžupanov Draga Vidriha in Igorja Česnika prisotni še poveljnik ajdovske enote civilne zaščite Igor Benko, komandir Policijske postaje Ajdovščina Marko Terbovšek, direktor ajdovskega GRC-ja Miha Ergaver, direktor KSD Ajdovščina Egon Stopar, ravnatelj ajdovske šole Vladimir Bačič pa je zastopal tudi ostale šole.

Zaradi napovedi rdečega meteo-alarma, po katerem naj bi na območju Vipavske doline pihalo v sunkih od 140 km/h do 180 km/h in je napovedan od 1. februarja opoldne do 2. februarja opoldne, so sklenili, da bodo šole in nekateri javni zavodi ta dva dni zaprti.

Sklep o ukrepih poveljnika Civilne zaščite Občine Ajdovščina

Ponovno se bodo sestali v četrtek, 2. februarja, ko se bodo na podlagi novih podatkov odločali o novih ukrepih.

Naprošamo starše šoloobveznih in v vrtec vpisanih otrok, ki za ta dva dni ne bodo mogli zagotoviti lastnega varstva svojih otrok, da o tem obvestijo svoje ustanove, ki bodo v takšnih primerih organizirale dežurstva.

Trenutno se je burja na Ajdovskem nekoliko umirila. V mestu piha v sunkih do največ 100 km/h, medtem ko na odprtem še vedno doseže tudi 140 km/h. V teh dneh je burja zvrnila nekaj tovornjakov, odkrila je strehe nekaj industrijskih objektov ter Zavoda za šport, ki mu je odneslo tudi umetno travo z bližnjega nogometnega igrišča. Večjih težav za sedaj ni bilo, vendar pa velja slediti napovedim in se držati na varnem.

Občina Ajdovščina