Za konec tedna napovedana orkanska burja

datum: 30.01.2012
kategorija: Sporočila za javnost

Zaradi napovedi orkanske burje se je ožje vodstvo Občine Ajdovščina danes zjutraj sestalo z operativnimi predstavniki Civilne zaščite in Komunalno stanovanjske družbe Ajdovščina. Situacijo spremljajo že od včeraj dopoldne, najhuje pa naj bi po napovedih vremenoslovcev pihalo proti koncu tedna, tudi preko 200 km/h, ko je za naše kraje že razpisan rdeč alarm.

Na današnjem sestanku sta bila sprejeta dva sklepa:
1. Vse pristojne službe se bodo pričele pripravljati na morebitne intervencije.
2. V sredo zjutraj, 1. februarja 2012, bo sklican ponovni sestanek, kamor bodo poleg danes prisotnih povabljeni še predstavniki Policije, vodja regijske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje mag. Samo Kosmač ter ravnatelj ajdovske osnovne šole. Na tem sestanku bodo na podlagi aktualnih podatkov dogovorjeni potrebni ukrepi, tudi morebitno zaprtje šole.

V Ajdovščini torej ponovno močno piha, vendar je burja za sedaj še v znosnih mejah – najhujši sunek doslej je bil izmerjen včeraj dopoldne in sicer 116 km/h.
Je pa ponoči naše kraje stresel tudi potres. Točno minuto čez štiri se je zatreslo, epicenter potresa je bil 1 km zahodno od Ajdovščine, moč potresa pa 2,4 stopnje po Richtarjevi lestvici.

Občina Ajdovščina