Prenovljena cesta v Kozjo paro

datum: 07.12.2011
kategorija: Novice

V soboto, 3. decembra, so se v krajevni skupnosti Dobravlje veselili nove pridobitve – tudi v Kozjo paro po novem pelje lepa, prenovljena in razširjena cesta, ki je tudi skozi zaselek vendarle dobila asfaltno prevleko.

Cesta v Kozjo paro, 3. december 2011 Predvolilno sobotno popoldne je bilo deževno. Slabo vreme pa ni moglo preprečiti dobre volje domačinov, predvsem krajanov zaselka Kozja para, pa tudi vodstva krajevne skupnosti Dobravlje, ki so se zbrali v križišču pri kapelici, na odprtju prenovljene ceste v in skozi zaselek. Gre za približno 200 metrov ceste do zaselka, ki je bila v zelo slabem stanju, ter še okoli 100 metrov ceste skozi vas, ki je sploh prvič dobila asfaltno prevleko. Investicijo je v novembru izvajalo podjetje PGM Stopar iz Lokavca. Poleg nove asfaltne prevleke je urejeno tudi odvodnjavanje. Cena projekta je znašala okoli 40.000 evrov z davkom vred ter je bila poravnana iz občinskega proračuna, iz investicijskih sredstev, namenjenih KS Dobravlje.
Cesta v Kozjo paro, 3. december 2011 Kozja para je tako še zadnja vas v Dobravljah, do katere (in skoznjo) teče lepa, urejena cesta. Zato so je bili domačini iz zaselka resnično veseli, saj so si zanjo prizadevali že nekaj let. Na kratki slovesnosti sta spregovorila predsednik krajevne skupnosti Silvester Volk in ajdovski občinski svetnik Anton Kreševec, ki sta tudi prerezala trak. Nato je sledila preizkušnja – sprehod po novi cesti do zaselka, kjer so se domačini resnično izkazali v svoji gostoljubnosti in goste slovesnosti bogato pogostili.