Krožišče na Goriški rešilo prometne zamaške

datum: 29.11.2011
kategorija: Sporočila za javnost

Krožišče na Goriški ulici, ki je pred nekaj dnevi nadomestilo semaforizirano križišče, je že upravičilo svoj namen. Promet skozi sicer izredno prometno križišče teče nemoteno, prav tako ni več jutranjih in popoldanskih prometnih zamaškov.

Krožišče na Goriški ulici, november 2011 »Novo krožišče je super! Jutranje in popoldanske prometne konice so obvladljive, umiril se je promet in povečala pretočnost,« je povedal Miha Ergaver, svetovalec za promet na ajdovski občinski upravi. Z novim rondojem smo iz mesta končno in dokončno pospravili večja tovorna vozila – promet skozi krožišče je prepovedan za priklopnike in polpriklopnike. Ob tem velja apel vsem podjetjem, naj za tovorni promet uporabljajo obvoznico, ki je bila zgrajena prav za te namene!
Začasni montažni rondo naj bi čez kakšno leto dobil svojo končno podobo, že sedaj pa je urejen po vseh normativih ter prirejen tudi za gibalno ovirane. Invalidi so z novimi klančinami zelo zadovoljni, signalizacija za slepe in slabovidne pa potrebuje še nekaj popravkov, ki bodo urejeni v naslednjih dneh – v starem križišču so si pomagali z zvočnimi opozorili, po novem pa bodo bolj pozorni na otip.