Kmečka tržnica 29. oktobra v Ajdovščini!

datum: 24.10.2011
kategorija: Novice

V soboto, 29. oktobra, bo na Trgu 1. slovenske vlade potekala kmečka tržnica, na kateri bomo predstavili projekt „So(n)čno“. Vabljeni obiskovalci, pa tudi prodajalci – če želite prodajati na kmečki tržnici, se oglasite v Info točki v Stolpu na ajdovski tržnici ali pokličite na 05/36 59 155.

Sončno-sočno - logo bel Samooskrba je ena od aktualnih tem, o kateri se v zadnjem času veliko govori na različnih nivojih. V Ajdovščini pa jo poskušamo tudi praktično uresničevati. Potem, ko smo v letu 2009 izdelali logotip za vipavsko sadje ter med domačimi sadjarji izredno dobro sprejete zabojčke, se akcija nadaljuje z nagovarjanjem potrošnikov. Natisnjeni so brošura So(n)čno in lični plakati, v kratkem pa bo objavljena tudi spletna stran www.soncno-socno.si. Projekt je sofinanciran s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Tako kot logotip je tudi brošuro oblikovala domača oblikovalka Silva Vovk Kete, znotraj projekta pa so nastajali še plakati in »pingvini«, ki bodo dobrodošla popestritev terenskih trženjskih akcij.
Hkrati nastaja spletna stran www.soncno-socno.si, kjer boste potrošniki sadja našli kontakte do domačih sadjarjev ter veliko uporabnih informacij.
Miklavževanje v Ajdovščini, december 2010 Na kmečki tržni, v soboto 29. oktobra, boste lahko izvedeli vse o projektu. Potekala bo skozi ves dan, dopoldan pa bo tudi slavnostno odprtje, z nagovori vseh pomembnih v projektu. Tega dne bodo na voljo tudi brošure in plakati, k sodelovanju bomo povabili strokovnjake za sadje iz naše Kmetijsko svetovalne službe in Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica, ki vam bodo z veseljem ponudili koristen „sadni“ nasvet.
Letni čas pa že sam po sebi narekuje tudi bogato ponudbo na stojnicah, zato na kmečko tržnico na Trg 1. slovenske vlade še posebej toplo vabimo Ajdovke in Ajdovce!

Vabilo k sodelovanju:
Vabimo vse kmetovalce in druge pridelovalce, da svoje pridelke in izdelke ponudite na prodaj na kmečki tržnici na Trgu 1. slovenske vlade v Ajdovščini v soboto, 29. oktobra 2011. Udeležba je brezplačna, stojnico pa si čim prej rezervirajte pri Sandi Hain, 05/36 59 155, sanda.hain@ajdovscina.si, ali se oglasite v Info točki Stolp na ajdovski tržnici. Število stojnic je omejeno!