Župani za Primorje

datum: 19.10.2011
kategorija: Novice

Na pobudo župana Občine Ajdovščina Marjana Poljšaka so se v petek, 14. oktobra 2011, severnoprimorski župani sestali z novo predsednico uprave družbe Primorje Marjano Novak.

Župani za Primorje Prisotnih šest županov in trije podžupani se zavzemajo za obstanek Primorja in „nikakor ne priznavajo nobenega drugega scenarija“, kot je uvodoma povedal župan Ajdovščine, Marjan Poljšak. Tudi nova predsednica uprave družbe, Marjana Novak, je zadovoljna, da se je že prvi dan pričelo sodelovanje z obema pomembnima „deležnikoma“, s katerima so „razčistili poglede in interese“. Še pred sestankom z župani je opravila razgovore s sindikatom. Povedala je, da nima „čarovne palice“ ter da žrtve bodo, vendar pa želi družbo ohraniti in jo razvijati naprej.
Župani enotno zagovarjajo obstoj družbe, novemu vodstvu trenutno, na podlagi predstavljene vizije, zaupajo in želijo dobro sodelovanje z ajdovskim gradbincem tudi v prihodnje. Zato so tam, kjer je to mogoče, tudi pri pogajanjih z bankami, pripravljeni pomagati.