Gospa Mojca Klemenčič na obisku v Ajdovščini

datum: 30.09.2011
kategorija: Novice

Ob vseh mnogih in zanimivih dogodkih v Ajdovščini v zadnjih dneh je naše mesto v petek dopoldne nepričakovano obiskala gospa Mojca Klemenčič. Hči utemeljitelja slovenske lutkovne umetnosti Milana Klemenčiča se je odpravila na ogled razstave Franca Duga v Pilonovi galeriji, mimogrede pa se je oglasila tudi v Lični hiši, kjer trenutno lutke iz predstave Mrtvec v rdečem plašču razstavlja Primož Fučka.

Mojca Klemenčič na obisku v Lični hiši, september 2011 Gospa Mojca ima Ajdovščino v dragem spominu predvsem zato, ker smo v lanskem letu obudili pomen dela njenega očeta. Skoraj pozabljen Milan Klemenčič in njegovo pomembno ustvarjanje na področju lutkarstva je tako ob 100. obletnici njegove prve predstave ponovno oživel. Še bolj zadovoljna pa je, ko vidi, da se njegovo poslanstvo počasi, vendar trdno, umešča nazaj v svoje rojstno mesto. Tako je z veseljem poklepetala z avtorjem lutk na razstavi v Lični hiši, Primožem Fučko, ter mu odkrila delček svojega življenja z očetom Milanom. Nato pa se je odpravila še na nameravani obisk, na ogled razstave Franca Duga v Pilonovi galeriji.
Razstava Franca Duga v Pilonovi galeriji se počasi zaključuje, zato pohitite na ogled. Lutke iz predstave Mrtvec v rdečem plašču pa bodo Lično hišo krasile še nekaj časa.