Pipistrelov Taurus G4 na Nasinem tekmovanju neuradno najboljši!

datum: 30.09.2011
kategorija: Novice

Sinoči je potekalo najpomembnejše in sklepno dejanje letošnjega tekmovanja NASA Cafe GFC. Med štirimi finalisti se je odlično izkazala ekipa domačega Pipistrela, ki je s Taurusom G4 celo presegla pričakovane rezultate. Uradni rezultati bodo razglašeni na ponedeljkovi Googlovi slovesnosti.

Zmagovalna ekipa Pipistrel-USA.com Tudi mi spremljamo zanimiv blog, skozi katerega Ivo Boscarol sporoča sveže informacije iz druge strani luže, kjer poteka letošnje tekmovanje NASA Cafe Green Flight Challenge. Odlični vremenski pogoji in vrhunska pripravljenost je narekovala dober izid. Kljub drobnemu zapletu na začetku – letalo je imelo predrto repno kolo, fantje pa so ga kot pri formuli zamenjali v neverjetno kratkem času – se je vse dobro izšlo. Največjo konkurenco je domačim predstavljala nemška ekipa, ki je letela z napol Pipistrelovim letalom E-Genius. Po štirih krogih preletov pa je zmagalo domače znanje – letalo Taurus G4 in ekipa Pipistrel-USA.com so se odrezali celo bolje, kot so pričakovali. Letalo je porabilo manj energije in letelo hitreje, kot je bilo planirano. Čestitamo!!!
Za sedaj so rezultati še neuradni, kdo je zmagal, bo znano na zaključni slovesnosti v ponedeljek. Večjih dvomov pa verjetno ni, kar so na svoj način pokazali že organizatorji, ki so si za ozadje vseh novinarskih prispevkov zaželeli prav Taursa G4.

Nekaj zanimivih povezav:
Več prispevkov zlasti videov si lahko ogledate na Pipistrelovem angleškem blogu: www.pipistrel-usa.com/blog1/

Blog organizatorja: blog.cafefoundation.org/

Uradna Nasina stran:
www.nasa.gov/topics/technology/centennial/index.html

www.nasa.gov/topics/technology/centennial/gfc_second_day.html

Veliko lepih slik najdete tudi na Nasini strani: www.flickr.com/photos/nasahqphoto/sets/72157627640803245/with/6188335091/