V Budanjah priredili sprejem za najboljšega Slovenca na Touru

datum: 26.07.2011
kategorija: Novice

Najelitnejše kolesarsko tekmovanje na svetu, 98. Tour de France 2011, se je zaključilo z ravninsko etapo po Elizejskih poljanah v Parizu in presenetljivo avstralsko zmago. Mi pa smo stiskali pesti za našega Kristjana Korena, ki je dirko zaključil kot najboljši Slovenec. Ob prihodu v domače Budanje so mu sokrajani priredili sprejem, ki se ga je udeležil tudi župan Občine Ajdovščina Marjan Poljšak.

Kristjan Koren, najboljši Slovenec na Tour de France 2011 Kristjan tekmuje za italijanski klub Liquigas. Mlad kolesar je ponovno dokazal, da ima pred seboj lepo športno prihodnost, saj je z letošnjim Tourom opravil kot najboljši Slovenec. Dirka po Franciji je eno najtežjih in hkrati tudi najprestižnejših kolesarskih tekmovanj na svetu. V tekmi z največjimi svetovnimi kolesarskimi asi je Kristjan tekmovanje končal kot najboljši Slovenec na 87. mestu. Najboljši slovenski rezultat je dosegel v kar osmih etapah, še posebej pa opozoril nase s 15. mestom na sobotnem kronometru! Sebi in svoji ekipi je dokazal, da zmore veliko. Z lepim rezultatom gre naprej, na pot novih uspehov.

Kristjan Koren, najboljši Slovenec na Tour de France 2011 Doma, v Budanjah, so ga dan po tekmovanju, v ponedeljek 25. julija, s sprejemom, ki se ga je udeležil tudi župan Marjan Poljšak, počastili sokrajani, na čelu s predsednikom Krajevne skupnosti Matejem Ženom. Vsi smo ponosni na našega odličnega športnika! Kristjanu čestitamo in mu želimo še veliko športnih uspehov!