Metal designovo pohištvo v vrtu, nagrajenim s srebrno medaljo na razstavi Hampton Court Palace Flower Show

datum: 12.07.2011
kategorija: Novice

Metal design je s svojim pohištvom sodeloval na letošnjem Hampton Court Palace Flower Show 2011. Vrtu z imenom ‘The Potential Feast’ so ocenjevalci podelili medaljo ‘silver-gilt’ v kategoriji majhnih vrtov. Opremili sta ga krajinski oblikovalki Raine&Fiona Garden Design, ki sta v svojem dizajnu vrta uporabili Metal design pohištvo.

Pohištvo Metal Designa v srebrno ocenjenem vrtu Hampton Court Palace Flower Show je največja svetovna hortikulturna razstava na svetu. Vsako leto julija jo na obeh bregovih potoka Long Water v zahodnem delu Londona organizira Kraljevska hortikulturna družba. Na razstavi predstavljeni vrtovi in vrtnarji tekmujejo v različnih kategorijah, odvijajo se tudi druge spremljevalne prireditve, predavanja in predstavitve. Hampton Court Palace Flower Show ima nekoliko drugačen značaj kot bolj znan Chelsea Flower Show. Močnejši je poudarek na okoljevarstvenih vprašanjih, vzgajanju lastne zelenjave, sadja, zelišč, možnosti nabave znanih in eksotičnih rastlin, raznoraznih pripomočkov in dekorativnih dodatkov za vrt.

Letošnja razstava je bila prav posebna za Metal design, saj so nas Raine &Fiona Garden design povabili k sodelovanju. Krajinski arhitektki, ki sta dobitnici medalj že iz prejšnjih let, sta izbrali našo vrtno garniture Castrum kot center njihovega sodobnega vrta namenjenega mladim parom.

Pohištvo Metal Designa v srebrno ocenjenem vrtu Pri oblikovanju vrta ‘The Potential Feast’ (Potencialna Pojedina) sta arhitekti imeli v mislih mald par z omejenim zunanjim prostorom. Koncept je osnovan je na ideji, da lahko vrt ponudi zdrav obilen obrok v prijetni oazi, tudi na omejenem prostoru (majhen vrt cca 10-12m2). Vrt je del življenjskega stila. Ponuja prijetne užitke in realizacijo mediteranskih vrednost kot so: življenje in druženje zunaj, prostor poln aromatičnih svežih zelišč in zelenjave, skratka prostor za udobje in sprostitev. Predstavili sta funkcionalno in praktično rešitev z maksimalnim izkoristkom prostora - raztline rastejo iz tal in po stenah. Z izjemo majne okrasne žive meje je bil celoten vrt premišljeno in originalno sestavljen iz rastlin, ki niso samo dekorativne, ampak se lahko uporabijo pri kuhanju.

Naša priljubljena Castrum garnitura je bil izbrana prav zaradi svoje posebne tople elegance, ki vrtu doda občutek klasike in udobja. Ustvari idealen kotiček, kjer lahko mladi par uživa ob kozarcu vina v svojem lastnem majhnem ‘raju’. Vijolični toni vrta, ki se prelivajo od intenzivne rdeče barve paradižnikov preko vijoličnih reber blitve do nežne vijolično-roza barve vrtnic, so se ponovili tudi v udobnih vijoličnih blazinah stolov Castrum. ‘The Potential Feast’ je bil tako tudi prava ‘pojedina za oči’!

Vrt s pohištvom je bil predstavljen tudi na BBC televizijskem programu ‘The Gardener’s World’ v petek 8.7. ob 20h kot del predstavitve Hampton Court Palace razstave. Prispevek si lahko ogledate na njihovem I-Playerju na www.bbc.co.uk/iplayer (Hampton Court Flower Show 2011 – episode 3 - približno minute 31.50-33.50).

Več na www.metaldesign.si