Velika zmaga in dvojne stopničke za Pipistrel na tekmovanju Paris-Madrid Green Air Challenge

datum: 04.07.2011
kategorija: Novice

Tekmovanje Paris-Madrid Green Air Challenge 2011 se prireja ob 100-ti obletnici prve letalske dirke Morane-Saulier med Parizom in Madridom iz leta 2011, hkrati pa se osredotoča na iskanje inovativnih letal, ki izstopajo s svojimi aerodinamičnimi lastnostmi, varčnimi letali in modernimi materiali. Pipistrel ponosno sporoča, da sta naši letali osvojili dvojne stopničke na dirki Paris-Madrid Green Air Challenge 2011.

Zmaga za Pipistrel na tekmovanju Paris-Madrid Green Air Challange, julij 2011 Po odmevnih zmagah na tekmovanjih NASA Personal Air Vehicle (PAV 2007) in NASA General Aviation Technology (GAT 2008) je Pipistrel zopet dokazal svojo premoč v hudi konkurenci, tokrat kar z dvema letaloma – Sinus 912 in Virus SW 100. Dvojne stopničke so odraz vsestranskostki in ekstremne varčnosti naših letal. Letalo Sinus 912 (registracija F-JRZQ), ki ga je pilotiral Michail Anastatiou, je zmagalo na dirki z veliko prednostjo. Letalo Virus SW 100 (registracija F-JSER), ki ga je pilotiral Pierre Cormi, je zasedlo tretje mesto, kar dokazuje superiornost Pipistrelovih letal pri varčnem in učinkovitem letenju. Pipistrel čestita obema zmagovalnima pilotoma za fantastičen dosežek. Čestitke tudi organizatorjem dirke za okolju prijazno iniciativo.

Na dirki je morala vsaka ekipa preleteti razdaljo med Parizom in Madridom v več delih, vsega skupaj 1229 km - cilj je bilo preleteti razdaljo kar se da hitro in s čim manjšo porabo goriva, medtem ko je bil na polovici dirke še test proizvedenega hrupa v zraku. Kriterij za izračun končnega rezultata je bil sledeč: hitrost, uporabna teža (tovor), poraba goriva, dolet, proizveden hrup in varnostne lastnosti.

Pipistrel