MC in hotel Ajdovščina odprt za domača mladinska društva in popotnike

datum: 09.05.2011
kategorija: Sporočila za javnost

Dan po občinskem prazniku, v petek, 6. maja 2011, smo v Ajdovščini slavnostno svojim namenom predali novo stavbo, kjer bodo odslej doma mnoga mladinska društva, predvsem pa bodo tu dobrodošli popotniki. Mladinski center in hotel Hiša mladih Ajdovščina namreč ponuja kar 50 turističnih postelj.

Operacijo delno financira EU MC in hotel Ajdovščina, odprtje 6. maj 2011 Na slovesnosti ob odprtju je goste najprej pozdravil direktor Zavoda za šport Ajdovščina, Uroš Pintar, kajti mladinski center je notranja organizacijska enota zavoda. Pohvalil je izvajalce, gradbeno podjetje Marc iz Ajdovščine, ki so lično zaključili delo. Hiša je že na prvi pogled posebna. Zasnovana je kot tradicionalna vipavska hiša, hkrati pa svetla in zelo moderna. Tudi notranja oprema v vsej svoji modnosti sledi tradicionalnim smernicam ter deluje toplo in prijetno. Arhitekturno podobo so hiši vdahnili Janko Rožič (tudi avtor ljubljanske Celice), Gašper Drašler in domači arhitekti.

Župan Marjan Poljšak je mlade pohvalil pri njihovem prizadevanju za nove prostore ter jim zaželel veliko inovativnih idej ob druženju in športnih aktivnostih. Aktivnost domačih mladih je za zgled ostalim mladinskim organizacijam postavil direktor Urada za mladino, ki je opravičil in nadomestil ministra Lukšiča. Navdušen pa je bil tudi nad podobo hiše.
Namesto rezanja traku so vsi trije najuglednejši gostje slovesnosti prijeli za lopato in pred glavni vhod Hiše mladih ročno zasadili slovensko lipo.

Še več fotografij

O investiciji