Vabljeni na proslavo ob prazniku občine Ajdovščina, 5. maju

datum: 29.04.2011
kategorija: Sporočila za javnost

Vabimo vas, da se udeležite proslave ob prazniku Občine Ajdovščina, ki bo potekala v četrtek, 5. maja 2011 ob 18. uri, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini. Osrednji del dogodka je namenjen podelitvi priznanj Občine Ajdovščina, slavnostni govornik na seji bo župan Občine Ajdovščina Marjan Poljšak, v imenu Vlade RS bo zbrane nagovorila Ministrica za obrambo RS dr. Ljubica Jelušič, v kulturnem programu pa bo nastopil Mešani pevski zbor Duri s Cola.

Občina Ajdovščina praznuje svoj praznik v spomin na ustanovitev prve povojne slovenske vlade. Ta pomemben zgodovinski dogodek se je zgodil 5. maja 1945 v Ajdovščini. Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Ajdovščina v Dvorani prve slovenske vlade je namenjena podelitvi najvišjih priznanj Občine Ajdovščina osebam in organizacijam, ki so s svojim delom pomembno prispevale k razvoju občine in boljšemu življenju v njej.

Nagrajenci ob letošnjem prazniku

Slavnostni govor s preletom najpomembnejših aktivnosti in dogodkov minulega leta dni pripravlja župan Občine Ajdovščina Marjan Poljšak, v imenu Vlade RS pa bo na govorila ministrica za obrambo, dr. Ljubica Jelušič. Osrednji protagonist kulturnega programa bo Mešani pevski zbor Duri iz Cola, ki se je v zadnjih nekaj letih izkazal z odličnim zvokom. Sestavljata ga dobra dva ducata mladih domačink in domačinov, ki so do pred nedavnim peli pod vodstvom Martine Peljhan. Trenutno pa je vodenje zbora, zgolj začasno, prevzela znana zborovodkinja Nadja Bratina.

Spoštovane občanke in občani, vabljeni na praznovanje občinskega praznika!