Nagrajenci ob letošnjem 5. maju, prazniku občine Ajdovščina

datum: 22.04.2011
kategorija: Sporočila za javnost

Na 7. redni seji Občinskega sveta Občine Ajdovščina, ki je potekala včeraj, 21. aprila 2011, so svetniki potrdili predloge letošnjih prejemnikov najvišjih priznanj Občine Ajdovščina, ki jih je pripravila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Priznanja bodo podeljena na slavnostni seji občinskega sveta ob občinskem prazniku, 5. maja 2011 ob 18. uri, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini.

Na slavnostni seji ob občinskem prazniku bo podeljen naziv Častni občan občine Ajdovščina. Za umetniško ustvarjanje ter pisano in govorjeno besedo, s katero prispeva k zavedanju moči posameznika, skupnosti, naroda ter za prispevek k prepoznavnosti domačega kraja in občine Ajdovščina po svetu bo z najuglednejšim občinskim priznanjem odlikovan dr. Evgen Bavčar iz Lokavca.

Podeljeni bosta dve Petomajski priznanji. Za prispevek k razvoju domačega okolja in požrtvovalno delo na področju planinstva ga bo prejel Anton Kreševec iz Kamenj. Za 100-letno požrtvovalno delo ter za pomoč ljudem v stiskah in ob nesrečah pa bo visoko odlikovanje prejelo tudi Prostovoljno gasilsko društvo Selo na Vipavskem.

Občinski priznanji bosta prejela Osnovna šola Šturje Ajdovščina za obuditev Klemenčičevega lutkovnega izročila in bogatitev kulturnega življenja v občini ter Društvo vokalna skupina Grlica Budanje za dolgoletno bogatitev kulturnega življenja na področju zborovskega petja.

Komisija je predlagala tudi dobitnika spominskega priznanja, ki ga bo na eni od letalskih prireditev v letošnji jeseni prejel Edvard Lorencon iz Vipavskega Križa, ki je s svojim delom pomembno prispeval k razvoju letalstva v Ajdovščini.

Vabimo vas na proslavo ob ajdovskem občinskem prazniku, 5. maja 2011 ob 18. uri, v Dvorano prve slovenske vlade v Ajdovščino. Slavnostne besede pripravlja župan Marjan Poljšak, v imenu Vlade RS pa bo zbrane nagovorila Ministrica za obrambo RS dr. Ljubica Jelušič.

Občina Ajdovščina