Vlada bo obisk Goriške regije pričela s posvetom v Ajdovščini

datum: 29.03.2011
kategorija: Sporočila za javnost

V sredo, 30. marca, bo Vlada RS obiskala Goriško regijo. Ministri in predsednik vlade se bodo najprej srečali na delovnem posvetu, ki bo potekal v Domu krajanov v Ajdovščini. Zaradi zagotavljanja parkirnih prostorov za udeležence posveta bo jutri dopoldan med 5. in 12. uro v celoti zaprto parkirišče pri Starem mlinu ob Hublju (asfaltirani in makadamski del).

Občina Ajdovščina naproša vse, ki običajno parkirano na tem območju, da jutri dopoldan svoj avtomobil pustijo na katerem od drugih parkirišč v bližini, ter pri tem računa na vaše razumevanje.

Po delovnem posvetu se bodo predstavniki vlade odpravili na obiske, nekatere pa bodo opravili že prej.
Minister za okolje dr. Roko Žarnič si bo skupaj z ministrom za promet dr. Patrickom Vlačičem ogledal plaz Stogovce, nato pa bo v prostorih Občine Ajdovščina potekal z njim pogovor o vodooskrbi, občinskem prostorskem načrtu ter možnostih za pridobivanje kohezijskih sredstev. Sledil bo odhod do Vogrščka, kjer se bo minister dr. Žarnič z župani in podžupani več občin pogovarjal o jezeru Vogršček.
Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič si bo po vladnem delovnem posvetu ogledala Logistični center Civilne zaščite, tu se bo srečala s predstavniki regijskih in občinskih sil za zaščito in reševanje.
Minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič bo obiskal Osnovno šolo Danila Lokarja v Ajdovščini. Napovedan je tudi obisk ministrice za lokalno samoupravo in regionalno politiko dr. Duše Trobec Bučan v enoti podjetniškega centra In Prime na Tovarniški ulici v Ajdovščini.
Predstavniki Občine Ajdovščina se bodo že pred vladnim delovnim posvetom sestali z dr. Dorijanom Marušičem, ministrom za zdravje, ki bo obiskal Zdravstveni dom Ajdovščina.
Nekateri predstavniki vlade bodo obiskali ajdovska podjetja ali ustanove, tako bo ministrica za gospodarstvo mag. Darja Radić obiskala podjetje Bia Separations, minister za promet dr. Patrick Vlačič pa si bo ogledal podjetje Pipistrel. V podjetju Fructal pričakujejo obisk Dejana Židana, ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Dr. Ivan Svetlik, minister za delo, družino in socialne zadeve se bo v ajdovskem Centru za socialno delo srečal z ostalimi direktorji centrov na Goriškem, ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal si bo ogledala Policijsko postajo Ajdovščina, dr. Irma Pavlinič Krebs, ministrica za javno upravo, pa bo obiskala ajdovsko upravno enoto.