Pomlad je tu, igrala vabijo!

datum: 25.03.2011
kategorija: Novice

Po dolgi in letos tudi na Vipavskem izredno mrzli zimi nas končno na plano vabi sonce – pomlad je tu! Z njo pa tudi daljši dnevi in več časa, preživetega na prostem. Da bo prosti čas naših najmlajših še pestrejši, bodo poskrbela mnoga otroška igrišča, ki so v zadnjem letu dni zrasla po naših vaseh.

Otroško igrišče na Planini Barvita igrala na otroških igriščih, ki so običajno umeščena ob športna igrišča, kar kličejo po ustvarjalni igri najmlajših. Standardno opremo posameznega igrišča sestavljajo plezalo, dve gugalnici, tobogan s stopnicami, vrtiljak in vzmetno otroško igralo. Marsikje to opremo že dopolnjujejo klopi, pa cvetlična korita in drugi praktični ter lepotni dodatki. Prav povsod pa so ti kotički že polni otrok, ki tudi tako kakovostno preživljajo svoje proste urice. Igrala so nameščena ob športnih igriščih na Brjah, v Dobravljah, na Planini in v Velikih Žabljah. V Črničah je otroški igralni kotiček dobil prostor ob šolskem igrišču, v Kamnjah pa pri nekdanji šoli. V Gojačah so ga umestili ob Dom krajanov, v Gaberjah pa ob staro balinišče, ki bo kmalu dobilo lepšo podobo.
Projekt urejanja otroških igrišč na podeželju je izpeljala Občina Ajdovščina, ob veliki pomoči Evrope, ki je k naložbi, vredni 53.239,41 evra, primaknila kar 50% sredstev.