O posledicah burje

datum: 03.03.2011
kategorija: Novice

Burja se počasi umirja. Kljub temu, da ni pustošila tako hudo, kot v enakem obdobju lani, pa je vendarle za seboj pustila posledice. Na srečo smo tudi tokrat vsi odnesli celo kožo, kar gre pripisati tudi pravočasnemu ukrepanju občinske civilne zaščite.

Burja, 2. marec 2011, foto Gregor Humar Vsi prostovoljni gasilci in pripadniki poklicne gasilske enote ajdovskega GRC-ja, mnogi delavci Komunalno stanovanjske družbe in drugi pripadniki civilne zaščite so bili na terenu in poskušali sproti krpati strehe ter odnašati napihane predmete in podrta drevesa. Veliko dela so imeli tudi policisti, delavci elektro-podjetij in drugih služb, ki jim burja običajno dela preglavice. Materialne škode pa bo tudi tokrat precej.

Burja, 2. marec 2011, foto Gregor Humar Pripadniki civilne zaščite so v torek, 2. marca do 15.30 opravili kar 43 intervencij. Veliko dela so imeli s prekrivanji in odstranjevanji poškodovanih streh in nadstreškov, odstranjevali so podrta drevesa, veje in druge nenavadne predmete s ceste, pritrjevali kontejnerje in zapuščena vozila, da jih ni nosilo naokoli, odstranjevali reklamne panoje in prometne znake, reševali električne in druge napeljave, celo pogasili manjši požar, ki se je vnel na dvorišču Fructala in pritrdili klimatsko napravo na strehi naše turistične pisarne na tržnici. Ob vsem tem pa je bilo poškodovanih še okoli 30 osebnih avtomobilov.
Burja, 2. marec 2011, foto Gregor Humar Območje okoli C3 v mestu Ajdovščina bo še nekaj časa zaprto – najprej se mora burja umiriti, nato je treba pospraviti razdejanje, ki ga je povzročila. Po napovedi Agencije RS za okolje, da bo to že jutri – dotlej pa še prošnja za razumevanje in strpnost ob vseh težavah, ki jih posredno ali neposredno povzroča burja.



Še več fotografij ...

Kako je bilo marca 2010