Interventna cesta okoli Stogovc bo kmalu nared

datum: 11.01.2011
kategorija: Sporočila za javnost

Na območju okoli plazu Stogovce nastaja interventna cesta, ki bo vsaj delno povezala Goro z Deželo potem, ko je plaz odnesel del ceste med Lokavcem in Predmejo. Minuli petek, 7. januarja 2011, so si cesto ogledali župan Marjan Poljšak, poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Igor Benko ter predstavniki izvajalca.

Interventna cesta okoli Stogovc, januar 2011 Cesto gradi CPG Nova Gorica, dolga je okoli 4 km. V začetku, nad Lokavcem, teče po trasi Ressljeve ceste, nato se odcepi na »zgornjo« pot (nad Ressljevo cesto) ter se tik pod črpališčem Skuk priključi na obstoječo asfaltirano cesto do Predmeje. Občina Ajdovščina je za izgradnjo ceste iz rezervnega sklada odštela okoli 100.000 evrov. Direkcija za ceste RS je obljubila povrnitev celotnega stroška, v primeru, da se bo ta cesta izkazala za dokončno rešitev.
Interventna cesta okoli Stogovc, januar 2011 Trenutno je cesta namenjena zgolj interventnim vozilom s terenskim podvozjem, v naslednjih 10 dneh (odvisno od vremena) pa bodo po njej lahko vozila tudi ostala interventna vozila. Že sedaj pa je omogočeno nemoteno oskrbovanje črpališča Skuk ter urejen dostop do vrha plazu Slano blato. Do konca februarja pa bo znana tudi odločitev o režimu ceste.