VOŠČILO ŽUPANA OBČINE AJDOVŠČINA MARJANA POLJŠAKA OB NOVEM LETU 2011

datum: 26.12.2010
kategorija: Sporočila za javnost

Občanke in občani Občine Ajdovščina!

V novem letu 2011 vam kot vselej voščim veliko zdravja, dobre volje, volje do dela, do pomoči bližnjim in sočutja do slehernega. Želim vam tudi duhovne in telesne moči, ljubezni in prijaznosti, s čimer si bomo kovali in skovali našo srečo.

Portret - župan Marjan Poljšak, jesen 2010 Gospodarska kriza nam postavlja zrcalo krute plati življenja, zato vam poleg vsega naštetega želim duhovne moči za iskanje novih rešitev za vas osebno in za vašo družino, za sosede in vašo vas, za vaše društvo, podjetje, ustanovo in občino. Naj se v nas zbudijo nove moči in zamisli – tisto, kar je shranjeno v naših genih, v podzavesti, da se v stiski sproži in omogoči naš obstoj ter nadaljevanje! Naj se naši podjetniki, gospodarstveniki, vodilni in drugi strokovni delavci domislijo novih prijemov za sedanje izdelke ter storitve! Predvsem pa naj se ojačajo in naj bodo uspešne obstoječe razvojne skupine ter naj se organizirajo nove razvojne in raziskovalne skupine, ki bodo razvile nove izdelke ter tehnologije! Naj stiska časa inovatorjem in iznajditeljem prižge novo svetlobo za nova spoznanja, za nove sestavljenke znanj, izkušenj, spretnosti ter domislic!

Vsak naj ve, da je spoštovan in potreben član naših malih ter velikih skupnosti in združb ter da je prav, da daje večjo vrednost, da plemeniti, posvečuje svoje življenje in življenje ostalih. Naše življenje je še uspešnejše in lepše, če ga še bolj cenimo in mu dajemo večji pomen. Vsak naj se trudi zavreči obup, črnogledost, občutek nesmisla! Vsak naj se trudi za čim več stikov z naravo in za telesno dejavnost; kdor lahko, naj se trudi tudi za telesno ljubezen; komur ne kaže drugače, naj se trudi za novo ljubezen; da se tudi s tem vedno znova prerodi in je vedno znova lahko še močnejši v boju za obstoj ter pristnost življenja! Vsak naj se bogati z dogodki in sporočili kulturne dejavnosti naših društev ter ustanov!

Da bi bili dobri in pošteni se nam ni potrebno sklicevati na nadnaravne sile, za to je dovolj moči v vsakemu izmed nas in v skupnosti. Pomagati drugemu je izraz moči, izkoriščanje bližnjega pa je izraz slabiča in slabosti. Da, splača se biti pošten in pomagati svojim bližnjim, pa tudi drugim, zato ker je takšno življenje lepše od pohlepa za osebne koristi na račun drugih ljudi!
Torej veselo v Novo leto!

Župan Marjan Poljšak