Veselo v zadnjih decembrskih dneh v Ajdovščini!

datum: 15.12.2010
kategorija: Novice

Praznične prireditve v zadnjem mesecu leta je napovedalo Miklavževanje na prvo decembrsko soboto. Odtlej pa temperaturo dviga mnogo prireditev, ki bodo svoj vrhunec dosegle v dneh do končnega odštevanja zadnjih trenutkov leta na osrednjem »ajdovskem placu« - v novo leto bomo vstopili s skupinama AMOR in TABU.
Ponujamo vam nabor veselih decembrskih dogodkov in vas vabimo, da si z obiskom tudi vi pričarate praznično vzdušje v družabnem prazničnem razpoloženju.

Že od prvega decembrskega konca tedna vas v topel objem vabi šotor pred Hišo mladih, kjer se bo ta konec tedna odvil še zadnji glasbeno-zabavni paket:
Petek, 17. december ob 21.00 - Galaktika, Antioksidanti, Kamnolom, ZABLUJENA GENERACIJA
Sobota, 18. december ob 21.00 - Korado & Brendi z ansamblom
Info: Dam-fest, 051 641 896 (Damjan) Vstopnina: 3 €

Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina vabi na novoletne koncerte v Dvorano prve slovenske vlade
Sreda, 15. december ob 19.00Koncert učencev solistov, komornih skupin in baletnega oddelka
Četrtek, 16. december ob 19.00Koncert šolskih orkestrov, komornih skupin in učencev solistov

Ne pozabite na že 121. Bolšjo tržnico
Sobota, 18. december dopoldne - Trg 1. slovenske vlade Ajdovščina
Redna mesečna sejemska prireditev tokrat ponuja priložnost vsem priložnostnim umetnikom, rokodelcem in drugim, ki bi s prodajo prazničnih izdelkov želeli zaslužiti kakšen dodaten evro za praznike, hkrati pa ponuja obiskovalcem mnogo drobnih namigov za praznična obdarovanja. Dobrodošli prodajalci, nakupovalci, slučajno mimoidoči. Stojnice so pripravljene, najem posamezne - 5 eur. Info: Društvo zbiralcev Ajdovščina - Nova Gorica, 040 188 305

Zabavno bo tudi v diskoteki Vertigo na koncu mesta:
Petek, 17. decemberKoncert skupine Kingston
Vstopnina: predprodaja 5 evr, na dan dogodka 7 eur. Predprodaja poteka na študentskem servisu Točka v Novi Gorici, v Ajdovščini pa v baru Coupe Caffe pri tehničnih pregledih.
Info: 041 325 323 (Tanja), 031 665 588 (Vesna)
Sobota, 25. december ob 22.00 - Božični Dee Jay Time in Karma

Ljubitelji pohodništva ste vabljeni na tradicionalni Božični pohod na Golake v petek, 24. december - pohod poteka iz različnih smeri. Info: Planinsko društvo Ajdovščina, 041 759 773, Iztokova koča pod Golaki, Uroš: 041 625 255

Štefanovo je še eno od lepih in starodavnih praznovanj, ki ponovno pridobiva na veljavi, oživljajo ga tudi člani Konjeniškega društva VIHR, ki vabijo na 3. blagoslov konj na Colu, v nedeljo, 26. decembra dopoldne, pri cerkvi sv. Lenarta na Colu:
Info: Konjeniško društvo VIHR, 041 976 927 (David)

Štefanova nedelja se bo na Colu zaključila s tradicionalno Novoletno proslavo ob 17. uri v telovadnici OŠ Col. Glede na odlične odmeve iz preteklih let je nikakor ne gre zamuditi, vabi vas domače društvo Trillek.

Društvo DOLI iz Lokavca pa je organizator tradicionalnega 12. štefanovega v Vipavi, zbor konjenikov je napovedan za 9. uro, po maši v cerkvi sv. Štefana bo žegnanje konj, popoldan pa še družabno srečanje pred Gasilskim domom v Vipavi.

Tik pred koncem leta bo najmlajše obiskal DEDEK MRAZ!
Torek, 28. december ob 14.00 - Dvorana prva slovenske vlade Ajdovščina
V avli in Dvorani prve slovenske vlade bo potekal zanimiv program za otroke, ki se bo zaključil s prihodom dedka Mraza, takoj po lutkovni predstavi BABICA ZIMA v izvedbi gledališča Bičikleta iz Cola.

Na zadnjega decembra pa se bomo vsi zbrali na Lavričevem trgu:
SILVESTROVANJE NA AJDOVSKEM PLACU

Za najdaljšo noč v letu nas bo od 21.00 do 23.00 zabavala skupina AMOR, v novo leto 2011 pa nas bo popeljala skupina TABU. Tradicionalno nas bo ob polnoči nagovoril župan Marjan Poljšak. Vabljeni!

Če pa želite prehod starega v novo preživeti nekoliko drugače, vam ponujamo na izbiro še naslednja silvestrovanja:

v Iztokovi koči pod Golaki
Vabljeni na dober žur na 1264 nmv, ki vas bo veselo in družabno popeljal v novo leto. Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno. Rezervacije niso potrebne, lahko pa si privoščite posebno ponudbo – silvestrski meni in nočitev z zajtrkom znaša 35 evrov. Dobrodošli! Info: 041 625 255 (Uroš).

v Koči Antona Bavčerja na Čavnu

Bliža se čas, ko se bomo poslovili od starega leta in izrekli dobrodošlico letu 2011. Pridružite se nam pri praznovanju na edinstveni lokaciji, v neokrnjeni naravi, v sproščenem ambientu in v dobri družbi. Predhodne rezervacije niso potrebne! Če pa se boste odločili za posebno čavensko silvestrsko ponudbo, je potrebna predhodna prijava in vplačilo na gsm: 040 413 392 ali na koca.caven@gmail.com; ali pa kar o v koči, cena je 40 EUR na osebo.

v Gostilni pri Milanu na Žagi v Budanjah
Vabljeni na silvestrski večer z glasbo v živo s skupino Jadran&skupina.
Potrebne so predhodne najave na tel: 041 357 775 (Milan). Dobrodošli!

ZA SVEŽE NAPOVEDI PA POBRSKAJTE PO www.tic-ajdovscina.si

PA SREČNO!